AZ haalt Poulsen terug naar Alkmaar

Gepubliceerd op 20 januari 14, 15:31
ALKMAAR- AZ neemt Simon Poulsen per direct over van Sampdoria. De 29-jarige Deense vleugelverdediger heeft in Alkmaar een contract tot medio 2015 getekend. Voor Poulsen betekent het een terugkeer op het oude nest: hij verliet AZ in de zomer van 2012 voor een avontuur in Italië.

Poulsen groeide in zijn vier eerdere seizoenen uit tot lieveling van het Alkmaarse publiek. In 2009 werd de linkspoot landskampioen met AZ en won hij de Johan Cruijff Schaal. Poulsen speelde in 2010 ook een halfjaar onder Dick Advocaat. De AZ’er dwong toen met zijn ijzersterke spel een basisplaats in de Deense WK-selectie af.

Stewart: ‘Internationale ervaring’
“Met Simon hebben we niet alleen een prima linker vleugelverdediger, maar ook een goede jongen met veel internationale ervaring in huis gehaald”, sprak Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Zijn avontuur in Italië is niet geworden wat hij had gehoopt. Bij AZ voelt hij echter weer het volste vertrouwen, mede vanwege zijn goede band met de club en haar achterban. Hij is verdedigend sterk en zorgt met zijn rushes ook aanvallend continu voor gevaar. Zodra Simon wedstrijdritme heeft opgedaan, kan hij een meerwaarde voor AZ zijn.”

Poulsen: 'Altijd waardering gevoeld'
“Ik ben een gevoelsmens”, gaat Poulsen verder. “In Alkmaar heb ik altijd waardering gevoeld van de club en supporters. Daardoor kon ik presteren. Als de supporters mijn naam scandeerden, vloog ik over het veld. Ik heb AZ en de supporters gemist. Pas toen ik weg was uit Alkmaar voelde ik wat hun waardering voor me betekende. Ik wil hier weer het plezier in voetbal terugvinden.”

Lees het volledige interview met Poulsen over zijn terugkeer bij AZ.

Rugnummer
Poulsen gaat in Alkmaar weer met zijn vertrouwde rugnummer 15 voetballen. Dit nummer droeg hij ook al tijdens zijn eerste periode bij AZ. Ook in Italië droeg de verdediger dit rugnummer.

Loopbaan
Poulsen kwam in anderhalf seizoen tot zeven competitieduels voor Sampdoria (0 goals). Hij speelde tot nog toe 94 competitiewedstrijden voor AZ, waarin hij zes keer scoorde. Voor zijn Alkmaarse periode kwam de vleugelverdediger uit voor FC Midtjylland en SønderjyskE. Poulsen speelde tot nog toe 28 interlands voor Denemarken (0 goals).

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl