AZ hofleverancier Elftal v/d Maand

Gepubliceerd op 04 december 19, 16:51

ALKMAAR- AZ is met vier spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal veroverden een plekje bij de beste elf van de Nederlandse competitie. Laatstgenoemde is zelfs uitgeroepen tot Speler van de Maand U21.

Dit elftal wordt samengesteld aan de hand van statistieken, die worden aangeleverd door dataleverancier Opta. Stijn Wuytens viel nét buiten de boot. Cyriel Dessers is met onder meer zes goals Eredivisie Speler van de Maand.

Speler van de Maand U21
Wijndal werd voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. De Eredivisie schrijft op haar website: “De 20-jarige linksback was in november regelmatig voor het doel van de tegenstander te vinden. Wijndal noteerde 29 balcontacten in het vijandelijk strafschopgebied, het meest van alle verdedigers of middenvelders in de Eredivisie. Daarnaast had de jeugdexponent een passnauwkeurigheid van 87% en gaf hij twee assists.Ook verdedigend stond Wijndal zijn mannetje. In een ongeslagen reeks met geen enkel tegendoelpunt kwam de linksback tot elf intercepties en zeven geslaagde tackles.“

Eredivisie Team van de Maand: Timon Wellenreuther (Willem II); Jonas Svensson (AZ), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Sven Botman (sc Heerenveen), Owen Wijndal (AZ); Alexander Merkel (Heracles Almelo), Donny van de Beek (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ); Steven Berghuis (Feyenoord), Cyriel Dessers (Heracles Almelo), Quincy Promes (Ajax).