Update: Splinter, Hartog en Beukers alsnog in Oranje-selectie

Gepubliceerd op 20 maart 23, 10:55

ALKMAAR- Ilias Splinter, Jasper Hartog en Daniël Beukers zijn alsnog opgeroepen voor vertegenwoordigende jeugdteams van de KNVB. Zij komen tijdens de interlandperiode in actie op een toernooi in Dubai en bij een oefenduel met Frankrijk. 

Oranje Onder 20
AZ is hofleverancier van Oranje Onder 20, dat eind maart tegen Frankrijk oefent. Er waren al zes AZ'ers met een plekje in de definitieve selectie van Martijn Reuser: Myron van Brederode, Wouter Goes, Fedde de Jong, Mexx Meerdink, Lewis Schouten en Rome-Jayden Owusu-Oduro. Goes en Schouten meldden zich later af, maar Daniël Beukers is erbij gekomen. Hij zat niet in de voorselectie. Omdat Oranje Onder 19 zich niet plaatste voor de Eliteronde van de EK-kwalificatie, koos de KNVB eenmalig voor een wedstrijd met spelers in de Onder 20-leeftijdscategorie. Het oefenduel met Frankrijk wordt zaterdag op 25 maart in Marbella gespeeld. 


Oranje Onder 18
Naast Tristan Kuijsten maakt nu ook Splinter deel uit van de selectie van Oranje Onder 18. Het tweetal reist af naar de Verenigde Arabische Emiraten voor deelname aan de Football Federations Cup in Dubai. Oranje opent het toernooi op 22 maart tegen Saudi-Arabië. Later zijn ook het gastland (25 maart) en Mexico (28 maart) de opponenten. Splinter stond al op de stand-by lijst en is nu alsnog aan de selectie toegevoegd.

Oranje Onder 17
Enoch Mastoras, Julian Oerip, Jur Schipper en Kiyani Zeggen behoorden al tot de selectie van Oranje Onder 17 voor drie EK-kwalificatieduels in eigen land. Nu is ook Jasper Hartog aan de selectie toegevoegd. Achtereenvolgens zijn Noord-Ierland, Denemarken en Engeland de tegenstanders. De AZ'ers verzamelen zich 19 maart in Noordwijkerhout. Daar wacht op 22 maart het treffen met Noord-Ierland. Drie dagen later staat Oranje op het terrein van Quick Boys in Katwijk tegenover Denemarken, waarna op 28 maart Engeland - eveneens in Katwijk - de opponent is. AZ'er Kasper Boogaard staat nog op de reservelijst van Oranje Onder 17. Kees Smit behoorde aanvankelijk ook tot het keurkorps, maar heeft zich afgemeld.