AZ huurt Rotariu

Gepubliceerd op 21 juli 18, 13:16
ALKMAAR- AZ heeft zich zaterdag versterkt met de Roemeens international Dorin Rotariu. De 22-jarige rechtsbuiten wordt gehuurd van het Belgische Club Brugge, waarbij de Alkmaarders een optie tot koop hebben bedongen. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Excelsior Moeskroen.

Rotariu verruilde Dinamo Boekarest in de winter van 2017 voor Club Brugge. In zijn eerste halfjaar kwam hij in twaalf duels tot één goal. Het afgelopen seizoen werd Rotariu door Club Brugge verhuurd aan Excelsior Moeskroen. Voor de Walen wist hij in 30 officiële wedstrijden elf doelpunten te maken en vijf assists te geven.

Deinze
In de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 boekte AZ in het Belgische Deinze een 1-3 oefenzege op Club Brugge. Rotariu maakte in dat duel na 74 minuten zijn opwachting.

International
Op 15 november 2016 maakte de linkspoot in en tegen Rusland zijn debuut voor het Roemeense nationale elftal. Inmiddels staat de teller op zes interlands. In de voorbereiding op het WK in Rusland oefende Roemenië tegen Zweden (1-0), waarbij Rotariu na 57 minuten de enige goal voor zijn rekening nam.

Rotariu: ‘Hard werken’
“Ik heb een goed gevoel bij AZ”, zegt Rotariu na de contractondertekening. “Ik denk dat we met het team, de club en de fans grote dingen kunnen bewerkstelligen. Ik ben iemand die alles geeft om het team aan de overwinning te helpen en hard werkt om de doelen te bereiken.”

Huiberts: ‘Publieksspeler’
“Dorin is een heel creatieve, linksbenige buitenspeler”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Wij hebben hem voor de rechterflank gehaald. Dorin heeft een enorme versnelling en heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Alles bij elkaar past hij goed bij onze manier van spelen. Het is echt een speler waarvoor ons publiek naar het stadion komt.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl