AZ in de media (AZ - Partizan)

Gepubliceerd op 29 november 19, 11:44

ALKMAAR- ''AZ herrijst dankzij Druijf en dwingt met tien man tóch overwintering af'', kopt VI.nl. Wat wordt er allemaal geschreven over het gelijkspel tegen FK Partizan (2-2)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

''AZ is na een knotsgekke slotfase doorgedrongen tot de volgende ronde van de Europa League. Dankzij twee doelpunten van invaller Ferdy Druijf werd het 2-2 tegen Partizan, en dat was genoeg voor overwintering'', staat op FOX Sports.

NH Nieuws: ''Na een wat rustige beginfase waarin AZ de bovenliggende partij lijkt, is het toch de ploeg uit Belgrado die na een kwartier spelen op voorsprong komt. De defensie van AZ heeft geen antwoord op een hoge dieptebal op Partzian-middenvelder Astano, die de bal eenvoudig langs AZ-goalie Marco Bizot schiet. Daarmee komt er een einde aan een periode van zes wedstrijden waarin de AZ-defensie de nul wist te houden.''

''Partizan-doelman Vladimir Stojkovic had nog altijd geen redding op zijn naam hoeven schrijven toen AZ nog meer averij opliep. Bizot zocht na een klein halfuur niet de zijkanten op, maar speelde dwars door het midden Teun Koopmeiners aan. De aanvoerder slaagde er niet in de bal onder controle te krijgen en zag tot zijn afgrijzen hoe Seydouba Soumah de fout afstrafte: 0-2'', aldus de NOS.

Noordhollands Dagblad: ''Kon het allemaal nog erger voor AZ? Ja, zo bleek na de rust. Nog veel erger zelfs. Ook toen waren de eerste én de beste kansen voor Partizan, dat koud uit de kleedkamer al de paal raakte. Nog erger werd het toen Pantelis Hatzidiakos na iets meer dan vijf minuten kermend van de pijn achterbleef op het kunstgras na een duel aan de zijlijn. Met de handen voor zijn gezicht werd de Griek afgevoerd per brancard.''

''Tot overmaat van ramp moet in de slotfase ook nog eens Myron Boadu het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. De aanvaller gaat volgens de scheidsrechter te makkelijk liggen en wordt bestraft voor een schwalbe'', schrijft NH Nieuws.

''In de slotfase maakte Druijf aan alle ellende een einde. De voor Hatzidiakos ingevallen spits tekende twee minuten voor tijd voor de 1-2 en opeens kreeg AZ de geest. Oussama Idrissi, even eerder al hard op de lat, schoot op de paal en toen was het helemaal bal. Mede door de lange blessurebehandeling van Hatzidiakos kreeg AZ ruim de tijd om te stormen. In die zeven minuten maakte AZ er een duel van dat naadloos past in het onwerkelijke seizoen waaraan het toch al bezig is. Druijf was de man die het Cars Jeans Stadion in vuur en vlam zette door diep in blessuretijd nog een keer te scoren: 2-2'', vervolgt het Noordhollands Dagblad.


''AZ lag bijna, maar AZ geeft nooit op. AZ is een ronkende motor met een eindsprint, met een versnelling, met geloof, hoop en liefde, zelfs op een avond dat soepel voetbal ontbreekt. Het lijkt zelfs alsof bij de ploeg extra krachten loskomen met tien man. In Belgrado behaalde AZ een punt (eveneens 2-2) na de rode kaart voor Jonas Svensson'', aldus de Volkskrant.

FOX Sports: ''De Alkmaarders zijn dankzij het gelijkspel zeker van een plek in de volgende ronde van de Europa League. Eerder vanavond verloor Manchester United, dat al geplaatst was, op bezoek bij het al uitgeschakelde FC Astana (2-1).''

''Ik zag die lange bal van Teun Koopmeiners aankomen en kon eigenlijk niks anders doen dan achterwaarts inkoppen. Ik zag niet eens dat die keeper op een rare plek stond. In de extra tijd kwam de bal uit een voorzet iets achter mij terecht. Ik kon alleen uit de draai op het doel schieten. Gelukkig stond de keeper opnieuw niet op de juiste plek'', aldus Druijf in het AD.

''Het was met afstand de slechtste wedstrijd die ik in tweeënhalf jaar bij AZ heb gezien. Ondermaats. Slordig. Ik had geen idee dat we nog een kans maakten om terug te komen. Het enige waarop je hoopt is opportunistisch spel, maar we zijn gewend om korte combinaties te spelen. Totdat Teun dacht: ik kets die bal naar voren. Ik voel nog geen echte vreugde. Zo onwerkelijk is het, al verdienden we weleens wat geluk'', vertelt Slot in de Volkskrant.


De NOS: ''Dit was misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar dat maakt de avond niet minder mooi, want wat er op het eind gebeurde, is niet te beschrijven'', aldus Koopmeiners.