AZ in de media (AZ - Achilles ’29)

Gepubliceerd op 31 oktober 13, 08:53
ALKMAAR- “Het ververste elftal versloeg de welwillende Groesbekers met verve en gretigheid”, schreef De Telegraaf daags na de 7-0 bekerzege van het jeugdige AZ op eerstedivisionist Achilles ’29. Wat schreef het journaille verder? Lees het in de rubriek AZ in de media.

“AZ heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de KNVB-beker”, zag Voetbal International. “De Eredivisionist trad met een veredelde B-ploeg aan tegen Achilles '29, dat in Alkmaar ten onder ging met 7-0.”

“Trainer Dick Advocaat wijzigde zijn elftal op liefst acht plaatsen, waaronder de linksback- en de spitspositie”, ging VI verder. “Denni Avdic mocht het vanaf de aftrap laten zien in de punt van de aanval als vervanger van Aron Jóhannsson, terwijl Ridgeciano Haps een kans kreeg in de achterhoede.”

VI: “Dat de keuze voor beiden niet slecht uitpakte werd al snel duidelijk. Avdic opende na vier minuten de score, terwijl hij na ruim een half uur de 4-0 tussenstand op het bord zette. Het waren de eerste treffers van de Zweed, die vorig seizoen nog indruk maakte bij PEC Zwolle. De tweede treffer van de wedstrijd kwam op naam van de twintigjarige Haps, terwijl Jeffrey Gouweleew het derde doelpunt voor zijn rekening nam.”

“De eerste drie duels begon Dick Advocaat met dezelfde opstelling bij AZ, maar toch is het onder de Hagenaar allemaal anders dan tijdens het bewind van zijn voorganger Gertjan Verbeek”, schreef De Telegraaf. “Dat onderstreepte de ’kleine generaal’, door in de beker tegen Achilles ’29 liefst acht verse krachten aan de start te brengen.”

“Verbeek vond altijd dat zijn basisteam drie wedstrijden in de week aan moest kunnen en hield dan ook consequent vast aan zijn eerste elf”, vervolgde Telegraaf-verslaggever Sieb Oostinide. “Advocaat denkt praktischer. Het ververste elftal versloeg de welwillende Groesbekers met verve en gretigheid. Maar een echte maatstaf was het ook weer niet tegen Achilles ’29, de nummer 18 uit de Jupiler League. Daarvoor was de tegenstand te mager, of beter gezegd knullig.”