AZ in de media (AZ - Feyenoord)

Gepubliceerd op 17 september 18, 11:54
ALKMAAR - Wat schrijft de pers over het Eredivisie-duel van zondag tussen AZ en Feyenoord? Welke spelers staan in de spotlights in de ochtendbladen? Lees het in de vaste maandag-rubriek AZ in de media.

‘Feyenoord en AZ maakten er in Alkmaar een vermakelijke wedstrijd van. De voortdurend op en neer golvende partij leverde echter geen winnaar op: 1-1. Beide ploegen schieten niet veel op met een punt, omdat koploper PSV en nummer twee Ajax wonnen’, aldus het Algemeen Dagblad.

De Volkskrant over de terugkeer van Adam Maher: ‘Met een fijngevoelige steekpass liet hij zondagmiddag in Alkmaar zien dat hij het voetballen nog niet is verleerd. Jammer dat die pass niet werd afgerond door ploeggenoot Bjørn Johnsen, merkte hij na afloop op. "Dan hadden de mensen hier op de banken gestaan."

‘Bij AZ hoopt Maher zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Bij zijn entree, halverwege de tweede helft, kreeg hij een staande ovatie van het publiek. ‘Het voelde als thuiskomen’, zei hij. Met Maher in de gelederen hoopt AZ dit seizoen een gooi te doen naar de derde plaats, want de Eredivisie dreigt een ‘two horse race’ te worden tussen Ajax en PSV. In de schaduw van die twee clubs was het interessant om te zien hoe Feyenoord en AZ zich tegenover elkaar hielden’, aldus de Volkskrant.

De Telegraaf over de enkelblessure die Myron Boadu tijdens de eerste helft opliep: “Hij heeft heel lang moeten knokken om hier weer te komen”, sprak John van den Brom met verdriet in zijn stem. “Meteen na dat moment incasseren we een doelpunt. Het elftal was even van slag”, voegde aanvoerder Guus Til toe.

🗞️ Teams of the Week:

👐🏽Bizot
💫 Idrissi
⚽️ Gudmundsson

➡️ Media-overzicht: https://t.co/dHT1VTt14K #azfey #VI #Telegraaf pic.twitter.com/FcDWnep7LU

Het Noordhollands Dagblad zag keeper Marco Bizot uitblinken. ‘Met een geweldige reflex voorkwam hij met zijn voet dat Tonny Vilhena uit een corner tot scoren kwam. In de tweede helft maakte de doelman een soortgelijke save toen Eric Botteghin van dichtbij op doel kopte.’

Het NHD had ook speciale aandacht voor basisdebutant Albert Gudmundsson, die uitgroeide tot Man of the Match: ‘Hij beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Aanvallend liet hij zich meer gelden dan met zijn treffer alleen en defensief schuwde hij het vuile werk niet. “Ik ben niet tevreden met 1-1, ik denk namelijk dat wij beter waren.”’