AZ in de media (PAOK - AZ)

Gepubliceerd op 13 december 13, 08:47
THESSALONIKI - AZ heeft zich donderdag door een 2-2 gelijkspel bij PAOK Saloniki verzekerd van groepswinst in de Europa League. De media hadden na afloop aandacht voor de knappe prestatie van het piepjonge Alkmaarse team. Lees alles in de rubriek AZ in de media.

“AZ heeft zich donderdag dankzij een 2-2 gelijkspel bij PAOK verzekerd van de groepswinst in de Europa League”, concludeerde het ANP. “Dankzij de puntendeling passeerden de Alkmaarders de ploeg van Huub Stevens in groep L. AZ heeft twaalf punten gehaald uit zes wedstrijden, net als PAOK, maar de Alkmaarders zijn op basis van onderling resultaat eerste in de poule.”

“Door de uitschakeling eerder op donderdag van PSV zijn Ajax en AZ na de winterstop de enige overgebleven Nederlandse deelnemers in de Europa League”, telde NU.nl.

“Tweede garnituur AZ grijpt groepswinst op volwassen wijze”, kopte VI.nl. “De onervaren bezoekers maakten een volwassen indruk tegen PAOK, de club van de Nederlandse trainer Huub Stevens. De Alkmaarse formatie durfde het initiatief te nemen en zag die daadkracht in de 31ste minuut worden beloond. Thomas Lam draaide na een steekpass van Willie Overtoom weg bij Stefanos Athanasiadis en schoot vervolgens via de binnenkant van de verste paal raak.”

Over de tweede AZ-goal schreef VI.nl: “Die tweede treffer was bijzonder waardevol voor AZ, want PAOK moest op dat moment nog twee keer scoren om de formatie van Advocaat in te halen op de ranglijst. AZ gaf die riante uitgangspositie niet meer uit handen, ondanks de gelijkmaker van Stelios Pozoglou in de allerlaatste seconden.”

“AZ deed gisteravond zowel financieel als sportief prima zaken door het laatste pouleduel op bezoek bij PAOK met 2-2 gelijk te spelen”, schreef De Telegraaf. “De positief verrassende formatie had de verdiende zege voor het grijpen, maar incasseerde wéér een late tegengoal in de slotfase. Daarmee werd het ’tweede team’ van AZ toch poulewinnaar van groep L in de Europa League, waardoor het geplaatst is bij de loting van komende maandag en de return in de 16e finales thuis speelt. Het resultaat bracht ook nog 5,4 ton extra in het laatje.”

“Doelman Yves De Winter en verdediger Wesley Hoedt maakten hun debuut in de hoofdmacht”, ging De Telegraaf verder. “Donny Gorter werd linkermiddenvelder. Het onervaren elftal manifesteerde zich echter prima. Het speelde vrijuit in de wetenschap dat er niet veel te verliezen viel.”

“De op links ongelukkig spelende Lewis maakte kort na rust plaats voor Johann Berg Gudmundsson, ten teken dat AZ serieus kansen rook om de zege te pakken”, sloot de wakkere ochtendkrant af. “Daar gaf het spel ook aanleiding toe. Gorter maakte koelbloedig 1-2 na een penalty voor hands, maar bijna traditioneel ging het in de eindfase toch nog mis. Doelman De Winter redde een paar keer fraai voor hij de 2-2 moest slikken.”