AZ in de media (AZ - ADO)

Gepubliceerd op 15 april 19, 10:16

ALKMAAR- ‘AZ laat zich verrassen door snelheid Becker,’ kopt het Algemeen Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd AZ - ADO Den Haag (2-3) in het AFAS Stadion? Je leest het in de rubriek AZ in de media.

'Na zes opeenvolgende thuisoverwinningen kreeg AZ zaterdagavond tegen middenmoter ADO Den Haag een enorme opdoffer. Het miste kans op kans, kwam op een 0-2 achterstand, kwam in de slotminuten zowaar toch nog terug tot 2-2 en verspeelde vervolgens dat punt toch nog in blessuretijd. Sheraldo Becker scoorde in de slotseconden: 2-3,' schrijft het Noordhollands Dagblad.

VI.nl: 'De eerste helft was er één met twee gezichten. In de eerste twintig minuten was AZ duidelijk de bovenliggende partij en creëerde de ploeg tal van kansen. Guus Til zag een schot geblokt worden en schoot bij een tweede mogelijkheid de bal tegen doelman Robert Zwinkels aan.'

'Ook teamgenoten Calvin Stengs en Oussama Idrissi stuitten op de keeper in een poging AZ op voorsprong te helpen, terwijl Ron Vlaar over het doel kopte. De zesde en zevende kans voor de thuisclub waren voor Teun Koopmeiners en Mats Seuntjens, maar zij schoten beiden naast,' aldus VI.nl.

VI.nl vervolgt: 'ADO moest dus vol in de achteruit, maar gaandeweg de eerste helft eigende de ploeg zich de bal meer toe. De eerste serieuze kans was vervolgens direct raak: uit een hoekschop van Abdenasser El Khayati vanaf rechts kopte Erik Falkenburg tegen zijn oude club de bal uitstekend binnen in de hoek (0-1).'

'De 0-2 volgde direct na rust na een gewone voorzet. El Khayati was op zijn dooie gemak langs de slap verdedigende Adam Maher gelopen, waarna hij de tijd had om zijn voorzet op het hoofd van Falkenburg te leggen,' staat in het Noordhollands Dagblad.

NHD gaat verder: 'De 0-2 na 47 minuten was totaal niet in lijn met het wedstrijdbeeld en dat kon AZ zichzelf aanrekenen. Het had voortdurend aangevallen en had in de eerste helft genoeg kansen gehad om op voorsprong te komen of, na de 0-1, op gelijke hoogte te komen. Keer op keer ging het mis. De ene keer stuntelig, de andere keer door pech.'

'AZ stond vervolgens op uit de dood: eerst schoot Albert Gudmundsson vanaf de rand van het zestienmetergebied de 1-2 binnen, waarmee hij zijn ploeg nieuwe hoop gaf. Vervolgens sloeg hij in blessuretijd nóg eens toe, toen hij een uitstekende voorzet van Adam Maher bij de tweede paal binnentikte,' is te lezen op VI.nl.

VI.nl: 'ADO Den Haag leek zo met slechts een punt huiswaarts te keren, maar de bezoekers toonden een ongelooflijke mentale weerbaarheid. Kort na de 2-2 van Gudmundsson schoof Sheraldo Becker, nota bene de man wiens balverlies de gelijkmaker inleidde, toch nog de winnende binnen voor ADO.'

“We hielden geen rekening met nog zo’n counter”, sprak AZ-trainer John van den Brom. Hij zag zijn ploeg in de slotfase van de wedstrijd tegen ADO door twee doelpunten van invaller Albert Gudmundsson van een 0-2 achterstand terugkomen. Na gelijke spelen tegen De Graafschap (1-1) en Vitesse (2-2) wilde AZ meer dan een puntje. Zeker een week voor de belangrijke uitwedstrijd Feyenoord, waarmee het om de derde plek strijdt', noteert het AD.

Het AD gaat verder: ‘Maar had nummer 4 AZ niet met een punt genoegen moeten nemen? Dan was het verschil met de Rotterdammers drie in plaats van vier punten geweest. “Na zo’n late gelijkmaker is dat altijd de discussie,” counterde Van den Brom. “Fons Groenendijk zei van wel, maar wij speelden voor de winst. In deze fase van de competitie hadden wij dat nodig om in de race te blijven.” 

'De derde plaats moet AZ nu maar even uit het hoofd zetten. De vierde plaats vasthouden zal waarschijnlijk nog lastig genoeg worden in de slotfase van het seizoen. Er zijn na dit weekeinde nog vier speelronden te gaan,' eindigt het NHD.

Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - ADO Den Haag
zaterdag 13 apr 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
3