AZ in de media (AZ - sc Heerenveen)

AZ in de media (AZ - sc Heerenveen)

Gepubliceerd op 21 oktober 19, 12:37

ALKMAAR- ''Heerenveen verrast AZ in Den Haag'', kopt De Telegraaf. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen (4-2)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

NU.nl: ''AZ heeft zaterdagavond verrassend de tweede nederlaag van dit Eredivisie-seizoen geleden. De Alkmaarders gingen in het Cars Jeans Stadion met 2-4 onderuit tegen sc Heerenveen.''

''De eerste helft verliep dramatisch voor AZ. Het viel volop aan, dat wel, maar werd geklopt door corners en counters van Heerenveen. Bij rust stond het daardoor al 1-3. Het eerste doelpunt van Heerenveen viel uit een corner (kopbal Sven Botman, al na zeven minuten), het tweede uit een counter (geplaatst schot Rodney Kongolo) en het derde opnieuw uit een corner (Jens Odgaard na doorkoppen van Dresevic)'', schrijft het Noordhollands Dagblad.

''In de tweede helft verkleinde Calvin Stengs de achterstand tot 2-3, maar verder kwam AZ niet. Sterker, door een eigen doelpunt van Teun Koopmeiners werd het zelfs nog 2-4'', vervolgt NU.nl.

''AZ leerde een dure, harde les'', vertelt Vlaar na afloop aan de Volkskrant. ''In zowat alle 17 duels (competitie en Europees) dit seizoen liet AZ gedisciplineerd, maar bovenal vrolijk voetbal zien, vol aanvalslust en creativiteit. Ook tegen Manchester United, in de Kuip contra Feyenoord, in broeierig Brussel tegen Royal Antwerp FC en ruim een uur met tien man bij Partizan Belgrado. Slechts eenmaal werd verloren bij Vitesse (2-1), de concurrent voor plek 3 die nu drie punten meer heeft, maar goedbeschouwd veel fortuinlijker was en niet Europees speelt'', schrijft de Volkskrant

''Het was niet goed verdedigd bij spelhervattingen, dramatisch zelfs, dat mag niet. Alleen bij counters waren ze gevaarlijk, dan mag je niet zo makkelijk de goals weggeven bij spelhervattingen. Maar het is heel simpel, we moeten door'', vertelt Koopmeiners aan VI.nl.


Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - sc Heerenveen
zaterdag 19 okt 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
4