AZ in ‘retroshirts’ tegen sc Heerenveen

Gepubliceerd op 23 oktober 18, 09:35
ALKMAAR- Het thuisduel met sc Heerenveen staat zondag in het teken van de jaarlijkse clubreünie. Ter gelegenheid staat hoofdsponsor AFAS de plek op de voorkant van het AZ-shirt af aan de spelersnamen, net als in de jaren ‘70. De opbrengst van de veiling van deze ‘retroshirts’ gaat naar Spieren voor Spieren.

AZ nodigt elk jaar oud-spelers uit rondom een thuisduel. Zo bezoeken dit jaar onder meer Willem van Hanegem, Kees Kist, Kristen Nygaard, Hugo Hovenkamp, Pier Tol, Ronald Spelbos, Barry Opdam en Peter Wijker de Eredivisie-wedstrijd tegen sc Heerenveen (28 oktober, 16:45 uur).

Veiling
Na het duel gaan deze gedragen tenues ongewassen in de veiling. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting. “De actie is een initiatief dat voortkomt uit onze samenwerking met Spieren voor Spieren. In oktober 2017 hebben we een driejarige verbintenis ondertekend, met als doel om met de gebundelde krachten zoveel mogelijk geld op te halen. Hopelijk kan deze actie daar goed aan bijdragen”, aldus AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Het is een mooie combinatie van een goed doel en onze rijke historie.”

Spotlights
“Wij hoefden er niet lang over na te denken om hieraan mee te werken”, reageert Martijn Delahaye, Directeur Marketing & Communicatie van AFAS. “Wij vinden het als partner van de Jeugd ook goed om aandacht te hebben voor het verleden. De shirts zijn een prachtig eerbetoon aan de spelers van toen, de spelers van nu gaan dit vast ook geweldig vinden. Hopelijk levert deze actie naast geld ook veel aandacht op voor Spieren voor Spieren op. Ze verdienen het om in de spotlights te staan.”

Op de mouw en de achterkant van het shirt staat zondag Spieren voor Spieren, terwijl de borst dus is voorzien van de achternaam van de spelers.

CTS
AZ-sponsor CTS zorgt voor de distributie van de shirts richting de winnaars van de veiling. Eén van de shirts wordt afgeleverd door een speler van het eerste elftal.

Oude helden ontmoeten?
Wil jij jouw oude AZ-helden ontmoeten bij AZ - sc Heerenveen? Geef je dan op en maak kans om de reünie te beleven samen met onder andere Kees Kist. Je maakt kans op 2 VIP-tickets voor de wedstrijd én exclusieve toegang tot de reünie voor 2 personen.

Doneren
Niet meedoen aan de veiling maar wel een bijdragen leveren aan Spieren voor Spieren? Doneren kan via deze link.