AZ Jeugd eindelijk weer in actie

AZ Jeugd eindelijk weer in actie

Gepubliceerd op 02 juni 21, 11:33

ZAANSTAD- Eindelijk mag het weer. De AZ Jeugd komt zaterdag voor het eerst sinds oktober weer in actie. Door de recente versoepelingen in de coronamaatregelen is het weer toegestaan wedstrijden tegen andere clubs te spelen.

Acht jeugdteams spelen zaterdag oefenwedstrijden. Zes daarvan treffen FC Utrecht. Onder 16, Onder 15, Onder 13 en Onder 12 ontvangen de Domstedelingen op het AFAS Trainingscomplex. Onder 17 en Onder 14 reizen af naar Sportcomplex Zoudenbalch. Onder 18 gaat op bezoek bij PSV en Onder 11 neemt het thuis op tegen Zeeburgia.

Brandenburg: 'Geweldige opsteker'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij dat de AZ Jeugd weer oefenduels mag spelen. "In de voorbije maanden is vol doorgetraind en waren er wekelijks onderlinge wedstrijden. Onze spelers zijn daarin zoveel mogelijk uitgedaagd, maar uiteraard is het spelen van wedstrijden tegen andere clubs het mooiste dat er is. Dat zijn ook leerzame momenten bij uitstek. De jongens hebben hier lang op gewacht en zo vlak voor de zomerstop is dit een geweldige opsteker."

Geen publiek
Binnen de huidige coronamaatregelen is nog geen publiek toegestaan bij wedstrijden. De poorten van het AFAS Trainingscomplex gaan dus alleen open voor spelers en stafleden.