AZ Jeugd haalt uit in oefenduels

AZ Jeugd haalt uit in oefenduels

Gepubliceerd op 17 augustus 19, 16:51

ZAANSTAD- Vijf oefenwedstrijden, evenzoveel zeges en 38 doelpunten. De AZ Jeugd scoorde er dit weekend lustig op los tegen Excelsior, FC Twente, Vitesse en Dutch Soccer School. 

AZ Onder 17 - SBV Excelsior 8-1
AZ Onder 17 haalde fors uit tegen Excelsior. Goals van Myron van Brederode, Misha Engel en nieuwkomer Mexx Meerdink zorgden voor een 3-0 ruststand. Abdu Kader Touré en Van Brederode (penalty) tilden de score naar 5-0, waarna Nick Koster een loepzuivere hattrick uit de hoge hoed toverde. Door een slordigheid achterin hadden de Rotterdammers het laatste woord op het AFAS Trainingscomplex.

FC Twente - AZ Onder 16 2-4
Op Sportpark De Groet in Waarland begon AZ Onder 16 sterk aan het duel met FC Twente. De ploeg van trainer Gijs Luirink kwam door doelpunten van Bayron Strijdonck, Ernest Poku en een benutte strafschop van Ro-Zangelo Daal op een 0-3 voorsprong. AZ verslapte hierna iets, waardoor de Tukkers voor rust nog terugkwamen tot 2-3. Halverwege de tweede helft bepaalde Strijdonck de eindstand op 2-4.

AZ Onder 15 - SBV Excelsior 6-0
Nadat Teun Gijselhart uit een voorzet van Jayden Addai de score had geopend, begon het bij AZ Onder 15 na rust pas echt te lopen. Addai verdubbelde met een rake vrije trap de voorsprong en maakte er ook 3-0 van. Na een dribbel van Rio Robbemond kwam de vierde goal op naam van Adam Ait Ali Oulhaj, waarna Robbemond er zelf 5-0 van maakte. Het slotakkoord was voor Anthony Smits.

AZ Onder 14 - Vitesse 6-1
Ook AZ Onder 14 kwam zes keer tot scoren, maar moest tegen Vitesse wel een tegengoal incasseren. Jasper Hartog maakte een hattrick voor de ploeg van Bram Berkhout en Yoël van den Ban scoorde tweemaal, waarvan één keer vanaf de penaltystip. Het mooist bleef echter bewaard voor het laatst. Rafie Ben Zzine nam een corner van Julian Oerip vanuit de lucht op de slof: 6-1.

AZ Onder 13 - Dutch Soccer School 14-0
Tegen Dutch Soccer School haalde AZ Onder 13 vrijdag fors uit. Halverwege leidde de ploeg van Sander Veraart met 3-0, daarna gingen de remmen los en werd nog eens elf keer gescoord. Iain de Jongh en Hessel de Wit maakten een hattrick, Julian van Rijsdam en Jayden Wilson scoorden beiden tweemaal. De overige drie goals kwamen van Nassim El Harmouz, Kevin van Ouytsel en Julian Sijbrands.

Foto's AZ Onder 16: Herbert Dekkers