AZ Jeugd: Onder 12 langs Ajax, remises Onder 15 en Onder 14

AZ Jeugd: Onder 12 langs Ajax, remises Onder 15 en Onder 14

Gepubliceerd op 01 april 23, 17:54

ZAANSTAD- Op een regenachtige zaterdag waren er meerdere goede resultaten voor de teams uit de AZ Jeugdopleiding. Zo won Onder 12 van Ajax en was Onder 18 te sterk voor PSV. Een overzicht.

PSV - AZ Onder 18 0-1 (0-0)
AZ Onder 18 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op PSV. Op Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven werd het 0-1. Klik hier voor het volledige verslag.


AZ Onder 17 - PSV 1-1 (0-0)
Een dominant AZ Onder 17 speelde met 1-1 gelijk tegen PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de tweede helft op achterstand, maar dwong in blessuretijd de gelijkmaker af. Klik hier voor het volledige verslag


Ajax - AZ Onder 16 3-2 (2-0)
AZ Onder 16 gaf de hoop niet op na een 2-0 achterstand. Toch stond er na het laatste fluitsignaal een 3-2 nederlaag op het scorebord.

In de eerste helft kwam AZ op een 2-0 achterstand. Ajax trof in de negentiende en vijfentwintigste minuut doel. Voor de spelers van AZ vergde dat veerkracht. “In de rust hebben we tegen de jongens gezegd: houd vertrouwen in jezelf. Dat hebben ze goed opgepakt. Eén minuut in de tweede helft stond het 2-1”, vertelt trainer Tim Roest.

Spits Tycho de Wit werkte de bal binnen op aangeven van Kiani Inge. Daarna hoopte AZ snel door te drukken. Roest: “We probeerden net de gelijkmaker binnen te prikken. Dat lukte niet en uit een corner viel de bal juist bij ons in het net. Dan moet je daar weer tegenaan gaan boksen.”

Melle Roede maakte vervolgens uit een vrije trap de 3-2. “We gingen directer en opportunistischer spelen. Ajax had daar moeite mee. We hoopten dat het in de eindfase net goed zou vallen voor ons. Dat is niet gebeurd”, stelt Roest.

“We zijn delen van de wedstrijd dominant geweest ten opzichte van Ajax”, vat de coach samen. “Ajax maakte twee goede goals, maar qua verdedigen kon het bij ons beter. Het is een compliment dat we de hoop daarna niet hebben opgegeven. We zijn blijven voetballen en kwamen er een paar keer goed uit. Het is zuur voor de jongens dat dat geen resultaat oplevert.”

Opstelling AZ: Christiaan Gaander; Eli Daddy, Kevin van Ouytsel, Finn Larooi, Saviola Saffoe (70. Jaden Walden); Jesse Larooi (70. Thom Steenbergen), Mees Adrichem, Hessel de Wit (70. Sieb Jongens); Melle Roede, Tycho de Wit, Kiani Inge. 

Scoreverloop: 19. Ajax 1-0, 25. Ajax 2-0, 42. T. de Wit 2-1, 51. Ajax 3-1, 73. Roede 3-2.


AZ Onder 15 - Vitesse 2-2 (0-0)
AZ Onder 15 bleef in balans met Vitesse. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de formatie van Nick van der Velden op voorsprong en moest het daarna een achterstand ongedaan maken. Dat lukte, maar verder wist AZ niet te komen: 2-2. 

De Alkmaarders maakten in het eerste bedrijf de meeste aanspraak op de openingstreffer. De ploeg zocht de aanval, maar slaagde er aanvankelijk niet in de Vitesse-defensie te verschalken. Behoudens een afstandsschot van Yordi van der Velde ontstonden er geen kansen. 

In de 44e minuut kwam AZ op voorsprong. Chavarello Hellings probeerde het met een schot van buiten de zestien, waarna de doelman van Vitesse de bal door zijn handen liet glippen. Die voorsprong bleef niet lang in stand. Geen minuut later was ook Salaheddine El Kanfoud trefzeker namens de bezoekers en kort daarna maakte de aanvaller er zelfs 1-2 van. 

De AZ'ers jaagden op de gelijkmaker en kregen via Rayan Zekri (vrije trap gekeerd) en Nuur Mahamed Ahmed (redding keeper) kansen. In de 68e minuut viel de tweede goal van AZ. Na een overtreding op Gijs Groot ging de bal op de stip. Hellings schoot vervolgens binnen en bepaalde de einstand op 2-2. 

Van der Velden: "We waren de dominante ploeg, maar wisten dat in de eerste helft niet te benutten met het creëren van kansen. Vitesse heeft weinig kansen gekregen, maar wisten ons na de openingsgoal van Chavarello wel op achterstand te zetten. Dat we daarna een penalty afdwingen en gelijk komen toont aan dat we over veerkracht beschikken. Het is jammer dat we daarna geen derde goal scoren om de wedstrijd te winnen. 

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Fadil Alimi (28. Onne de Flart), Jayden Hart Perez; Yordi van der Velde, Rayan Zekri, Adam Ouaziz (73. Massimiliano Frassino); Chavarello Hellings, Nuur Mahamed Ahmed, Derryl Hupsel (60. Gijs Groot). 

Scoreverloop: 44. Hellings 1-0, 45. El Kanfoud 1-1, 51. El Kanfoud 1-2, 68. Hellings 2-2 (pen.). AZ Onder 14 - FC Utrecht 0-0 (0-0)
AZ Onder 14 heeft een gelijkspel bijgeschreven tegen FC Utrecht. Op het eigen AFAS Trainingscomplex eindigde de ontmoeting in 0-0.

AZ slaagde er in de eerste helft niet in om grip op de tegenstander te krijgen. Er waren enkele mogelijkheden voor FC Utrecht, maar doelman Quenten Attigah greep de kans om zich te onderscheiden met goede reddingen.

In de tweede helft beet AZ meer van zich af en was het initiatief meer voor de ploeg van trainer Bas van Baar. Er belandde al snel een vrije trap van Donny van der Lijcke in de muur. Vervolgens werden er vier verse krachten in gebracht. In minuut 63 was Van der Lijcke wederom dichtbij, maar zijn schot ging voorlangs. In de slotminuut kwam er een corner van Taecke van Dam van Isselt.

“We hebben vandaag ietsje anders gespeeld. Ik vind dat de jongens een compliment verdienen voor hoe ze dat hebben ingevuld”, vertelt Van Baar. “In het begin was het even zoeken. Dat is logisch. Het is knap hoe de spelers het samen voor elkaar hebben gekregen om de nul te houden. Er stond echt een team dat gestreden heeft voor het maximale resultaat. Ook de invallers hebben een goede bijdrage gehad. Met iets meer geluk in de afronding hadden we misschien wel drie punten gepakt.”

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Ties Kemna (55. Riva Hanepen), Dex Klaverdijk (55. Christian Goring), Keayon Dumfries, Amani Imhangbe, Lars Boer; Milo Kadyla, Anton Agafonov (55. Taecke van Dam van Isselt), Cas Klop; Donny van der Lijcke (68. Noah Meijer), Dante Blankendaal (55. Nuur Mahamed Ahmed) 

Scoreverloop: -

Foto: Adrienne van Beinum

FC Utrecht - AZ Onder 13 0-6 (0-2)
Het AZ Onder 13 van trainer Sander Veraart nam drie punten mee van Sportcomplex Zoudenbalch. Op bezoek bij FC Utrecht wonnen de Alkmaarders met 0-6. 

Door twee goals van Mawulom Gota-Toudji - waarbij Abutalib Hamid Mohammad tweemaal de aangever was - kwam AZ in de eerste helft al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Ruim twintig minuten in de tweede helft maakte Jessey Jay van der Mije er na een fraaie aanval door de as 0-3 van. De assist kwam dit keer op naam van Charly van Oosterhout. 

In de laatste tien minuten kwam AZ nog drie keer tot scoren. Christian Simunovic produceerde met een kopbal uit een corner de 0-4, waarna Van der Mije uit een strakke voorzet van Nick Perez Mutsaers bij de eerste paal de 0-5 binnenkopte. Het slotakkoord was voor Merijn van Dijk die met een indirecte vrije trap de 0-6 op het scorebord zette. 

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijcker; Nick Perez Mutsaers, Giel Kappelhof (36. Christian Simunovic), Henk Schuit, Jeano Vos (36. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo); Jim Jansen (20. Jessey Jay van der Mije), Charly van Oosterhout, Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad (62. Thijs Schoen), Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji. 

Scoreverloop: 29. Gota-Toudji 0-1, 34. Gota-Toudji 0-2, 53. Van der Mije 0-3, 64. Simunovic 0-4, 66. Van der Mije 0-5, 70. Van Dijk 0-6. 

Foto: Renate Plat.

AZ Onder 12 - Ajax 5-4 | Twin Games
AZ Onder 12 heeft zaterdagochtend gewonnen van Ajax. Op het eigen AFAS Trainingscomplex pakte de ploeg van trainers Dico Blei en Tim Appel een 5-4 zege.

AZ bouwde in de eerste drie blokjes gestaag een voorsprong op. Het laatste blokje van de wedstrijd was een ware thriller, waarin AZ de voorsprong behield en Ajax op één doelpunt afstand hield.

“We hebben op een hoge intensiteit gespeeld en in aanvallend opzicht heel veel kansen gecreëerd. Verdedigend gaven we juist weinig kansen weg. Als we betere keuzes zouden maken voor het doel en beter zouden mikken, dan had de uitslag nog veel hoger kunnen zijn. We lieten Ajax in de wedstrijd, waardoor het tot het laatste moment spannend bleef”, zegt Appel.

Blei: “Het is een mooie teamprestatie, want iedere speler heeft een goede bijdrage geleverd. Ook de wissels gaven energie. We trainen hard, verbeteren onszelf en spelen steeds meer met lef. Daarom is deze overwinning een logisch gevolg van waar we hier elke dag mee bezig zijn.”

Selectie AZ: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Luca Boon, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.


Ajax - AZ Onder 11 16-4 | Twin Games
AZ Onder 11 is er zaterdagochtend niet in geslaagd om Ajax te verslaan. Op sportcomplex De Toekomst werd het 16-4 voor de Amsterdammers.

De wedstrijd ging voor een groot deel gelijk op. Het verschil werd gemaakt in blokje drie. AZ kwam in het vierde blokje nog terug, maar maakte te weinig doelpunten om dicht bij Ajax te komen.

“We hebben in een aantal blokjes goed voetbal laten zien. Toch hebben we niet altijd met lef gespeeld. Met name in het uitvoeren van technische vaardigheden moest het beter”, vertelt trainer Dennis Zwagerman, die zich samen met Kelvin Jansen over AZ Onder 11 ontfermt.

Jansen: “Waar we een stap in moeten maken als team is het één tegen één verdedigen. Dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken, dus het is zaak dat we daar nu ook beter op focussen."

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.