Resultaten AZ Jeugd: Onder 15 boekt in eigen huis ruime zege op ADO

Resultaten AZ Jeugd: Onder 15 boekt in eigen huis ruime zege op ADO

Gepubliceerd op 26 november 22, 17:54

ZAANSTAD- De meeste jeugdteams van AZ kwamen zaterdagmiddag in actie. De drie ploegen die op het eigen AFAS Trainingscomplex speelden, wonnen allemaal.

AZ Onder 18 - PEC Zwolle 4-1 (2-1)
AZ Onder 18 heeft het duel met PEC Zwolle met een ruime zege afgesloten. Het werd 4-1, waarbij de twee laatste goals pas in de slotminuten vielen. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.


ADO Den Haag - AZ Onder 17 1-4 (1-1)
AZ Onder 17 heeft zaterdag andermaal een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap van de najaarscompetitie. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam op bezoek bij ADO Den Haag vroeg op achterstand, maar won uiteindelijk met ruime cijfers: 1-4. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Foto Carien Snoeijs

Vitesse - AZ Onder 16 4-0 (1-0)
AZ Onder 16 heeft een nederlaag geleden tegen Vitesse. Op Gelderse bodem werd het 4-0, waardoor de thuisploeg zich tot kampioen kroonde. 

Het was in eerste instantie een gesloten wedstrijd, waarbij beide ploegen weinig weggaven. Daartegenover stond dat er ook weinig gecreëerd werd. In de 24ste minuut opende Vitesse de score met een van richting veranderd schot dat door de spits achter doelman Kevin Pool werd gewerkt.

Vlak na de rust werd de score verdubbeld. AZ ging iets anders spelen, waardoor het beter lukte om mogelijkheden te creëren. Desalniettemin lukte het niet om te scoren. Tegen het einde van de wedstrijd sloeg Vitesse in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer toe.

"We hebben getracht vanaf de eerste tot de laatste minuut te laten zien waar we voor staan", vertelt trainer Tim Roest. "Het was goed om te zien dat we een deel van de wedstrijd in staat waren om aan en zonder bal partij te bieden. Dit zorgt weer voor aanknooppunten voor de komende tijd."

Opstelling AZ: Kevin Pool; Jaden Walden (67. Thom Steenbergen), Kevin van Ouytsel, Sieb Jongens (46. Julian van Rijsdam), Saviola Saffoe; Jesse Larooi (71. Eli Daddy), Hessel de Wit, Mees Adrichem, Tycho de Wit, Iain de Jongh, Kiani Inge.

Scoreverloop: 24. Vitesse 1-0, 45. Vitesse 2-0, 71. Vitesse 3-0, 75. Vitesse 4-0. 


AZ Onder 15 - ADO Den Haag 4-1 (2-0)
AZ Onder 15 heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op ADO Den Haag. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het 4-1.

In een eerste helft met weinig mogelijkheden van beide kanten, was Rayan Zekri al vroeg trefzeker. Hij werkte een voorzet van Nuur Mahamed Ahmed van dichtbij binnen. Op slag van rust assisteerde Mahamed Ahmed ook bij de goal van Adam Ouaziz, die laag binnenschoot. 

AZ drong in de tweede helft vaker aan voor het doel van ADO. Na de 3-0 van Zekri - een schot van randje zestien na een goede schijnbeweging - kwamen de bezoekers tot scoren. AZ liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Na een corner in de slotminuut werd de bal goed rond gespeeld, waarna de bal bij Calvin Carrilho belandde. Hij tikte van dichtbij binnen.

"ADO is een fysieke ploeg. We wisten dat we snel de bal rond moesten laten gaan en snel de kantwissel spelen", zegt trainer Nick van der Velden. "Dat eden we een aantal keer fantastisch. De manier waarop we de score openden was mooi: vanuit de opbouw brachten we onze tegenstander in een positie dat ze een keuze moesten maken. We hebben onszelf een goede uitgangspositie gegeven voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Er zijn met Ajax en Feyenoord twee belangrijke potjes voor de boeg."

Opstelling AZ: Nick Homan; Giovanni Dobbe, Latrell Aken, Calvin Carrilho, Jayden Hart Perez; Yordi van der Velde (69. Timme Elffers), Adam Ouaziz, Julian Sijbrands; Nuur Mahamed Ahmed, Chavarello Hellings (57. Derryl Hupsel), Rayan Zekri. 

Scoreverloop: 6. Zekri 1-0, 40. Ouaziz 2-0, 55. Zekri 3-0, 59. ADO Den Haag 3-1, 80. Carrilho 4-1.


ADO Den Haag - AZ Onder 14 2-0 (0-0)
AZ Onder 14 beleefde op bezoek bij ADO Den Haag een zure middag. De ploeg van trainer Bas van Baar ging met 2-0 onderuit.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam ADO vlak na rust op voorsprong en daar ging een Alkmaarse fout aan vooraf. Een kleine twintig minuten later viel ook de tweede tegentreffer. AZ beging een overtreding in het eigen strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging: 2-0.

“Ik kan niet zeggen dat ik het een onterechte uitslag vind”, vertelt Van Baar. “We hadden zelf een aantal dingen beter moeten doen. Door de speelstijl van ADO moesten wij snel handelen in kleine ruimtes. Dat kunnen we goed, maar het liep vandaag niet zoals we wilden. Dat is iets waar we van moeten leren. ”

Van Baar: “We hebben een goede reeks neergezet met onder meer zeges op Feyenoord en PSV, maar hadden nu een mindere dag. Het is nu weer een kwestie van goed en hard trainen en volgende week proberen het beter te doen. Daarin gaan we aan de slag met de verbeterpunten van deze wedstrijd.” 

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie (51. Christian Goring), Janoa Elias, Amani Imhangbe (51. Keayon Dumfries), Lars Boer; Ties Kemna (58. Agafonov), Milo Kadyla, Cas Klop (51. Dante Blankendaal); Taecke van Dam van Isselt (36. Cas Jongeneelen), Donny van der Lijcke, Anton Agafonov (36. Dex Klaverdijk). 

Scoreverloop: 36. ADO Den Haag 1-0, 57. ADO Den Haag 2-0 (pen.)

Foto Adriënne van Beinum

AZ Onder 13 - PEC Zwolle 5-1 (1-1)
AZ Onder 13 is zaterdag winterkampioen geworden. De ploeg van trainer Sander Veraart was op het AFAS Trainingscomplex met 5-1 te sterk voor PEC Zwolle en kan met nog drie speelrondes te gaan niet meer achterhaald worden door de concurrentie. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.  

Foto Renate Plat