AZ Jeugd wint Dmitri Besov Cup

AZ Jeugd wint Dmitri Besov Cup

Gepubliceerd op 10 maart 19, 15:40

SINT-PETERSBURG- AZ heeft zondag in Sint-Petersburg op overtuigende wijze de Dmitri Besov Cup gewonnen. AZ Onder 17, Onder 16, Onder 15 en Onder 14 wonnen dit weekend zes van de in totaal acht duels met Zenit. In alle leeftijdscategorieën werd een AZ'er uitgeroepen tot Speler van het Toernooi.

Op de Gazprom Academy kwam de AZ Jeugd zaterdag furieus uit de startblokken. Vanwege winterse weersomstandigheden speelden de twee jongste teams 's ochtends indoors, waar Zenit met 4-7 (Onder 14) en 2-15 (Onder 15) werd verslagen. 's Middags wonnen AZ Onder 17 en Onder 16 in de opgeklaarde buitenlucht beide met 1-2 van de Russen.

In stijl
Door de sterke start van AZ moest Zenit zondag alles winnen, maar AZ Onder 14 voorkwam dat met een 2-2 gelijkspel. AZ Onder 15 won vervolgens met 0-2, waarna AZ Onder 17 met 3-1 onderuit ging. Het toernooi in Sint-Petersburg, waar de temperatuur rond vriespunt lag, werd in stijl afgesloten door AZ Onder 16. De ploeg won met 1-5.

Spelers van het Toernooi
Na afloop mocht de AZ Jeugdopleiding een imposante bokaal in ontvangst nemen en kregen vier AZ'ers een individuele onderscheiding. Jorn Berkhout, Myron van Brederode, Bayron Strijdonck en Jayden Addai werden in hun leeftijdscategorieën uitgeroepen tot Speler van het Toernooi.

Stadswandeling
De vier teams uit de AZ Jeugdopleiding zijn sinds vrijdag in Rusland en vliegen maandag terug naar Nederland. 's Ochtends staat dan eerst nog een stadswandeling op het programma.