AZ Jeugdopleiding wint Rinus Michels Award

Gepubliceerd op 15 mei 15, 14:30
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland gewonnen. Na vijf eerdere nominaties liet de Alkmaarse kweekvijver tijdens het Trainerscongres in Zwolle concurrenten Feyenoord, Ajax en PSV achter zich.

Voor de AZ Jeugdopleiding is de prijs een beloning na een fantastisch seizoen waarin exponenten Wesley Hoedt, Thom Haye, Dabney dos Santos, Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps definitief doorbraken in het eerste elftal en alle jeugdteams op het hoogste niveau meestreden om de prijzen.

Wijnker: 'Heel blij'
"Ik ben hier uiteraard heel blij mee", zegt Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker die de prijs in het IJsseldelta Stadion in ontvangst nam. "Voor mij zit de beloning van ons werk in de debutanten in het eerste elftal. Dit is een mooie erkenning. We zijn gekozen door onze collega's bij andere BVO's. Ik hoop dat nu nog meer spelers en ouders zien dat je bij AZ moet zijn om je goed te kunnen ontwikkelen." 

Stewart: ‘Mooie bevestiging’
“We zijn met onze jeugdopleiding al jaren goed bezig, maar deze prijs ontbrak nog”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “We zijn er trots op dat er zoveel jeugdspelers doorbreken in het eerste elftal. Deze prijs is daar een mooie bevestiging van. Het is leuk voor alles en iedereen om het geleverde werk bekroond te zien worden.”

AFAS Trainingscomplex
Komend seizoen maakt de AZ Jeugdopleiding gebruik van het moderne AFAS Trainingscomplex, dat momenteel gebouwd wordt in de Zaanstreek.