AFAS Jeugdwand onthuld

Gepubliceerd op 01 oktober 18, 13:59
ALKMAAR- Voorafgaand aan AZ – PEC is zondag de nieuwe AFAS Jeugdwand onthuld. Dit werd gedaan door de aanvoerders van de drie jongste teams uit de Alkmaarse talentenfabriek en Martijn Delahaye, Directeur Marketing & Communicatie van de hoofdsponsor.

Op de AFAS Jeugdwand zijn alle spelers te zien die in het seizoen 2018-2019 in de AZ Jeugdopleiding spelen, waaronder dus Enoch Mastoras, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Adam Ouaziz en Cameron Fernie. Zij verrichtten zondag met Delahaye de onthulling.

Voorstelronde
Na de warming-up van AZ liepen de vijf jonge voetballers uit de AZ Jeugdopleiding ook nog een ronde door het AFAS Stadion. Samen met hun teamgenoten uit AZ Onder 13, AZ Onder 12 en AZ Onder 11 stelden zij zich voor aan het publiek, waarbij zij onder meer werden toegejuicht door de Ben-Side. Eerder werden de overige jeugdteams al gepresenteerd.

AZ Onder 13
AZ Onder 13 won vorig seizoen liefst vier toernooien, waarvan één wel héél ver buiten de eigen landsgrenzen. De ploeg won in Turkije de prestigieuze Izmir Cup, waaraan internationale topteams als Manchester City, FC Porto en Athletic Bilbao deelnamen. Een indrukwekkende prestatie, maar onder trainer Jeroen Peetoom begint de ploeg weer op nul.

AZ Onder 12
Als nieuwe leeftijdscategorie in de AZ Jeugdopleiding pakte AZ Onder 11 vorig jaar gelijk twee keer de titel in de Hoofdklasse en werden toernooien in Akersloot, Zwolle, Enschede en Heerhugowaard op de naam geschreven. Een mooie kickstart, die de ploeg van trainersduo Dijar Kasim en Dico Blei een passend vervolg hoopt te geven als AZ Onder 12.

AZ Onder 11
AZ Onder 11 is de jongste lichting van de club en wordt geleid door Dennis Zwagerman. De jonge trainer loopt al een aantal jaren rond in de AZ Jeugdopleiding en de AZ Voetbalschool in de Regio, en staat nu voor het eerst op eigen benen. Samen met assistent Tim Appel heeft hij de leiding over een enthousiaste nieuwe generatie AZ-talentjes, voor wie alles nieuw en spannend is.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl