AZ-kwintet wint toernooi in Portugal

AZ-kwintet wint toernooi in Portugal

Gepubliceerd op 11 februari 20, 20:17

SAN ANTONIO- AZ'ers Wouter Goes, Maxim Dekker, Daniël Beukers, Ernest Poku en Rome-Jayden Owusu-Oduro hebben met Oranje Onder 16 een vierlandentoernooi in Portugal gewonnen. Poku en Owusu-Oduro maakten hun debuut als jeugdinternational. 

DINSDAG:
Oranje Onder 16 - Colombia 3-1
Met een 3-1 zege op Colombia heeft Oranje Onder 16 maandag het vierlandentoernooi in Portugal op zijn naam geschreven. Met Dekker in de basis kwam Oranje op een 2-0 voorsprong. De Zuid-Amerikanen deden in de slotfase iets terug, maar in blessuretijd ontnam een derde Nederlandse treffer het duel van alle spanning. Ook Goes was toen als invaller al binnen de lijnen gekomen. 

Oranje Onder 16 was met 3-1 te sterk voor Colombia. 

ZATERDAG:
Portugal - Oranje Onder 16 4-4 (4-5 n.s.)
Owusu-Oduro maakte zaterdag zijn eerste minuten als jeugdinternational. De sluitpost begon - net als Poku, Beukers en Dekker - in de basis tegen Portugal, dat na strafschoppen werd geklopt. Oranje Onder 16 kwam op een 1-4 voorsprong, maar liet het gastland in de slotfase nog langszij komen. Owusu-Oduro onderscheidde zich in de daaropvolgende strafschoppenserie met een beslissende save.

Rome-Jayden Owusu-Oduro keerde tegen Portugal een strafschop.

DONDERDAG:
Oranje Onder 16 - Duitsland 2-0

In de openingswedstrijd van het vierlandentoernooi was Oranje Onder 16 donderdag met 2-0 te sterk voor Duitsland. Amourricho van Axel Dongen (Ajax) en Aurelio Oehlers (FC Utrecht) zorgden na rust voor de treffers. Goes begon in de basis, terwijl Beukers en Poku in de tweede helft werden gebracht. Voor laatstgenoemde betekende dit zijn debuut. 

Ernest Poku maakte na rust zijn debuut als jeugdinternational. 

Foto's: OnsOranje