AZ lanceert derde shirt

AZ lanceert derde shirt

Gepubliceerd op 02 oktober 21, 10:43

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het nieuwe derde shirt gepresenteerd. Het paarse tenue is een ode aan het ‘Beleg van Alkmaar’ op 8 oktober 1573 en zal zondag tijdens de uitwedstrijd tegen SC Cambuur voor het eerst gedragen worden. Ook is het shirt tot aan dat duel met € 15 korting te verkrijgen.

Het paarse shirt is een verwijzing naar de kleding van de verdedigers van de stad tijdens Alkmaar Ontzet op 8 oktober. Op die dag herdenkt de stad ‘Het Beleg van Alkmaar’, de belegering van de stad Alkmaar tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) door de Spanjaarden. Dit beleg vond plaats van 21 augustus tot 8 oktober 1573 en eindigde in een ontzet. Alkmaar was de eerste stad die de Spanjaarden wist te verslaan. Van Alkmaar de Victorie.

Compleet
Met de presentatie van het derde shirt zijn alle AZ-tricots voor het seizoen 2021-2022 bekend. Eerder lanceerden de Alkmaarders al het thuis- en uitshirt.

Verkrijgbaar
Het shirt is vanaf vrijdag verkrijgbaar in het AZ Fancentrum of via de webshop op AZ.nl. Tot aan de aftrap van SC Cambuur - AZ (zondag 3 oktober, 14:30 uur) is het shirt met € 15 korting te verkrijgen