AZ legt Bakker vast

Gepubliceerd op 14 september 18, 12:02
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Mees Bakker vastgelegd. De zeventienjarige doelman uit Heiloo zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2021 in Alkmaar en Zaanstad houdt.

Bakker speelt sinds zijn elfde voor AZ en behoort al enige jaren tot de beste keepers in zijn leeftijdscategorie. Hij was er in mei dan ook bij toen Oranje Onder 17 Europees kampioen werd. Onlangs maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal; hij stond onder de lat in het Eerste Divisie-duel tussen Jong AZ en Almere City.

Bakker: ‘Van jongs af aan in stadion’
“Het betekent voor mij heel veel om bij deze club te tekenen”, zegt jeugdinternational, die voor zijn komst naar AZ in zijn woonplaats Heiloo bij voetbalvereniging HSV speelde. “Ik ga al van jongs af aan naar het stadion en dan is het heel mooi om hier nu onder contract te staan.”

WK
De jonge keeper van AZ Onder 19 – die zich onder meer onderscheidt met een uitstekende reflex – richt zijn blik na het ondertekenen van de verbintenis direct op de toekomst. “Ik hoop binnen nu en drie jaar in het doel van AZ 1 te staan. En uiteindelijk wil ik ook het Nederlands Elftal halen en daarmee op het WK spelen. Dat is mijn droom.”

Huiberts: ‘Talentvolle jonge doelman’
“Wij zijn blij dat Mees zijn eerste contract heeft getekend”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is een talentvolle jonge doelman, die niet voor niets al zijn debuut in het betaald voetbal heeft gemaakt. Mees ontwikkelt zich goed en dat willen we belonen. We zien veel potentie in hem en daar is dit meerjarige contract het bewijs van.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl