AZ legt Bergsma vast

Gepubliceerd op 21 juni 18, 15:57
ALKMAAR- AZ heeft donderdag centrale verdediger Léon Bergsma vastgelegd. De 21-jarige Amsterdammer komt over van Ajax en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2022. Het afgelopen seizoen was Bergsma aanvoerder van Jong Ajax dat kampioen werd van de Jupiler League.

Bergsma doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal op 8 mei 2015 door in de vallen tegen FC Oss. Tot dusver speelde de jeugdinternational 61 Jupiler League-wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht maakte hij niet.

Bergsma: 'Ga mijn stinkende best doen'
"Een heerlijk gevoel", zegt Bergsma na het zetten van zijn handtekening. "Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen. AZ is voor mij een topclub, geeft de jeugd een kans en speelt mooi attractief voetbal. Daar houd ik van. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."

Huiberts: 'Past goed bij AZ'
"We hebben Léon de afgelopen jaren gevolgd en kennen hem goed", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Het is een zeer talentvolle jongen die heeft laten zien heel goed bij AZ te kunnen passen. Wij vinden dat hij de potentie heeft om in het eerste te spelen."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl