AZ legt De Jong vast

AZ legt De Jong vast

Gepubliceerd op 13 juni 19, 12:25

ALKMAAR- AZ heeft Fedde de Jong gecontracteerd. De jeugdinternational van AZ Onder 16 tekende donderdag op zijn zestiende verjaardag een verbintenis tot medio 2022. 

De Jong maakte in 2016 op dertienjarige leeftijd de overstap van FC Uitgeest naar de jeugdopleiding van AZ. In zijn debuutjaar bij AZ Onder 14 werd de middenvelder in mei 2017 verkozen tot Speler van de Maand. Een prijs die hij ook een jaar hierna in ontvangst mocht nemen.

Landstitel
De Jong groeide uit tot vaste waarde in de jeugdelftallen van AZ en was in het seizoen 2017-2018 aanvoerder van AZ Onder 15, met wie hij de landstitel veroverde.

International
De Jong werd in 2017 voor het eerst opgeroepen voor een vierdaagse stage met Oranje Onder 14. Hij maakte op 18 december 2017 in de oefenwedstrijd in en tegen Engeland zijn interlanddebuut in Oranje Onder 15. Afgelopen seizoen speelde hij vijf interlands voor de Onder 16-groep.

Trainingskamp
In januari ging De Jong als een van de jeugdspelers met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Belek (Turkije).

De Jong: ‘Teamspeler’
“Ik ben een echte teamspeler die er altijd alles aan doet om te winnen”, beschrijft De Jong zichzelf. “Wanneer ik in het AFAS Stadion speel? Ik ben vandaag zestien jaar geworden. Mijn doel is om over een jaar of twee te debuteren, het liefst nog vóórdat ik achttien jaar ben.”

Huiberts: ‘Moderne middenvelder’
“We zijn blij dat we Fedde hebben gecontracteerd”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is een moderne middenvelder. Fedde is namelijk technisch vaardig, dynamisch en heeft de inhoud om continu in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Hij heeft scorend vermogen en ook het inzicht om een ploeggenoot vrij voor de keeper te kunnen zetten. Fedde is op jonge leeftijd al een echte prof en weet precies wat hij wil. Dit is voor hem een mooie eerste stap.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl