AZ legt De Wit vast

AZ legt De Wit vast

Gepubliceerd op 30 augustus 19, 14:33

ALKMAAR- AZ heeft vrijdagmiddag Dani de Wit gecontracteerd. De 21-jarige middenvelder komt over van Ajax en tekende een contract tot medio 2024 in Alkmaar.

De Wit begon met voetballen bij vv KGB uit Bovenkarspel en maakte op zijn achtste de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Ook doorliep hij sinds Oranje Onder 17 verschillende Nederlandse jeugdelftallen.

Betaald voetbal
Bij Jong Ajax debuteerde de middenvelder op 3 februari 2017 in het betaald voetbal met een invalbeurt tegen RKC Waalwijk. Iets meer dan een jaar later debuteerde hij in de Eredivisie tegen ADO Den Haag. De Wit speelde 15 wedstrijden in het eerste van Ajax.

De Wit: 'Grote club'
"Dit voelt hartstikke lekker en ik heb er veel zin in", reageerde De Wit na het zetten van zijn handtekening. "AZ is een heel grote club, daar wil je graag voor tekenen. We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie en zo ver mogelijk komen in Europa."

Vol spanning
Het bloedstollende Europa League-duel met Royal Antwerp (1-4) volgde De Wit donderdag nog van een afstandje. "Ik zat thuis vol spanning op de bank met mijn vriendin. Het was uiteindelijk toch nog juichen, toen die mooie goal van Stengs binnen viel. We zijn allemaal blij met de overwinning."

Huiberts: 'Geweldig karakter'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts noemt De Wit 'een heel mooie versterking'. We verwachten dat hij een belangrijke rol gaat spelen voor onze club. "Dani is een middenvelder met diepgang, spelinzicht en scorend vermogen. Daarbij is dit een jongen met een geweldig karakter, die daarmee een voorbeeld kan zijn voor andere spelers."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl