AZ legt Doodeman vast

Gepubliceerd op 05 juni 15, 14:30
ALKMAAR- AZ heeft de eigen jeugdspeler Nick Doodeman vastgelegd. De 18-jarige rechterspits heeft in Alkmaar een contract getekend tot medio 2017. Momenteel maakt Doodeman deel uit van het sterke AZ Onder 19, het team dat de bekerfinale speelde en lang om de landstitel streed.

Doodeman speelt sinds 2007 bij AZ, de club waar hij in Onder 12 begon. Daarvoor kwam de Venhuizer uit voor de amateurs van ASV '55 en De Zouaven.

Stewart: ‘Pijlsnel’
“Met Nick Doodeman hebben we een beloftevolle aanvaller vastgelegd”, zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij is écht een jongen van de club, die hier de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Nick is een pijlsnelle rechterspits, met een hoge actieradius en veel diepgang. Hij is sterk als aangever, maar is zelf ook erg doelgericht. We hopen dat hij volgend seizoen via Jong AZ de stap naar de hoofdmacht kan maken.”

Doodeman: ‘Rust en vertrouwen'
“Dit is een mooie beloning na acht jaar hard werken in de jeugdopleiding”, zegt Doodeman na het ondertekenen van zijn eerste profcontract. “Het geeft mij rust en vertrouwen voor de komende seizoenen. Ik ga er alles aan doen om mezelf te blijven ontwikkelen en zo snel mogelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen maken.”

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media