AZ legt Esajas vast

AZ legt Esajas vast

Gepubliceerd op 07 juli 22, 10:01

ALKMAAR- AZ heeft de zeventienjarige linkervleugelverdediger Jeremiah Esajas voor een jaar vastgelegd. Hij ondertekende in het AFAS Stadion zijn verbintenis tot medio 2023. In het contract is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Esajas voegde zich aan het begin van het afgelopen seizoen bij de selectie van AZ Onder 17. Hij was afkomstig van amateurclub DWS uit Amsterdam. Na een korte aanpassingsperiode kreeg hij als linkervleugelverdediger veel speeltijd in het team van trainer Michael van Zijtveld.

Trainingsstage Oranje
Aan het begin van het seizoen stond Esajas op het lijstje met vijf spelers uit de AZ Jeugdopleiding die de kans kregen bij de Oranje Onder 17 Futures. Hij mocht zich laten zien tijdens een tweedaagse trainingsstage. Komend seizoen maakt Esajas deel uit van de selectie van AZ Onder 18. 

'Mijn uiterste best doen'
"Ik heb geleerd dat hard werken wordt beloond", zegt Esajas. "En als iets niet lukt, kan je altijd nog zeggen dat je er alles voor hebt gedaan. Mijn doel voor afgelopen seizoen was om zoveel mogelijk te spelen en in elke wedstrijd mijn uiterste best te doen. Ik had niet verwacht dat het na mijn eerste jaar gelijk tot een contract zou leiden, maar ben er heel blij mee."

'Rendement omhoog brengen'
Esajas speelde tot de Onder 15 op het middenveld en in de aanval. Daar haalt hij nu profijt uit. "Ik hou ervan om bij het aanvalsspel betrokken te zijn. Ik ben snel, technisch en sterk in verdedigen. Mijn eerstvolgende doel is dat ik naast zoveel mogelijk spelen ook mijn rendement omhoog ga brengen. Daarmee kan ik nog belangrijker zijn voor het team."

Brandenburg: 'Moderne vleugelverdediger'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Jeremiah is iemand die niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend een bijdrage aan het spel levert. Door zijn loopvermogen is hij in staat om ruimtes op de helft van de tegenstander aan te vallen. Hij heeft zich in zijn eerste jaar bij de club laten zien als een moderne linkervleugelverdediger."

Foto's: AZ Media / Steven Schmitz