AZ legt Gouweleeuw tot 2018 vast

Gepubliceerd op 24 mei 13, 13:45
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag jeugdinternational Jeffrey Gouweleeuw tot de zomer van 2018 vastgelegd. De 21-jarige verdediger komt over van sc Heerenveen, waar hij nog een eenjarig contract had. De Heemskerker keert door zijn overstap terug naar zijn vertrouwde regio.

Voordat Gouweleeuw in 2006 instroomde in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, kwam hij uit voor de amateurs van ADO ’20. Voor sc Heerenveen kwam de 1.87 meter lange verdediger in ruim twee seizoenen tot 68 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Ook speelde hij afgelopen seizoen nog vier duels in de Europa League.

Jong Oranje
Gouweleeuw maakte onlangs nog deel uit van de voorselectie van Jong Oranje voor het EK Onder 21. Door de zware concurrentiestrijd in de defensie zat een definitieve selectieplaats er niet in voor de kersverse AZ’er. Door zijn afwezigheid op het EK kan de verdediger wel eerder aansluiten bij de seizoensvoorbereiding van zijn nieuwe club.

Gouweleeuw: 'Was toe aan nieuwe stap'
"Het heeft lang geduurd, maar ik ben blij dat het nu rond is", reageert Jeffrey Gouweleeuw na het ondertekenen van zijn contract. "Ik was toe aan een nieuwe stap in een nieuwe omgeving. AZ wilde me graag hebben en liet dat ook aan me merken, dat sprak veel vertrouwen uit. Hier willen ze graag aanvallend voetballen en druk naar voren zetten, ik denk dat dat goed bij mijn spel past."

Stewart: ‘Lang op verlanglijstje’
“Het was geen geheim dat Jeffrey Gouweleeuw al heel lang op ons verlanglijstje stond”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Met hem erbij krijgt onze selectie zowel verdedigend als opbouwend een kwaliteitsimpuls. Bij AZ houden we van verdedigers die in balbezit risico in hun spel durven te leggen. Daardoor komt er meer voetbal in de ploeg. Wij zien veel potentie in Jeffrey. Bij AZ kan hij de volgende stappen richting de top maken.”