AZ legt Griffith langer vast

AZ legt Griffith langer vast

Gepubliceerd op 06 april 22, 10:31

ALKMAAR- AZ en Iman Griffith gaan langer met elkaar door. De Jong AZ'er zette dinsdag in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2024, met de optie die te verlengen tot 2026. 

Griffith maakte in 2017 de overstap van AVV Zeeburgia naar de AZ Jeugdopleiding. Dit seizoen is de twintigjarige aanvaller één van de aanvoerders in de beloftenploeg van Maarten Martens. Tot dusver speelde hij 38 wedstrijden voor Jong AZ. Daarin was hij vijfmaal trefzeker en gaf hij vier assists. 

Griffith: 'Die heb ik gepakt'
"Dit vertrouwen van AZ toont aan dat ik goed bezig ben", reageert Griffith op zijn nieuwe contract. "Vorig jaar heb ik niet veel gespeeld, maar dit seizoen kreeg ik nieuwe kansen en die heb ik gepakt. Daardoor ben ik mezelf beter gaan ontwikkelen. Ik ben volwassener geworden in mijn spel, kan gecontroleerder afwerken en ben doelgerichter aan het trainen."

'Zelf ervoor zorgen dat ik presteer'
De verkiezing tot één van Jong AZ’s aanvoerders kwam voor Griffith als een verrassing. "De trainers vinden dat ik een leidersrol op me kan nemen en die vaak al onbewust pakte. Dat ze in mij een aanvoerder zien geeft mij al een goed gevoel. Wel probeer ik altijd mezelf te blijven. Het is maar een band en ik moet zelf ervoor zorgen dat ik presteer en daarmee het goede voorbeeld geef. Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij AZ 1 en het is aan mij mezelf iedere keer te bewijzen."

Brandenburg: 'Goed tussen de linies'
"Iman is een explosieve voorhoedespeler met een goede actie in huis", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Bij Jong AZ toont hij aan over kwaliteiten te beschikken waarmee hij wedstrijden kan beslissen. Door zijn beweeglijkheid kan hij snel draaien aan de zijkanten en in de as, waardoor hij goed tussen de linies kan komen. Ook laat hij zich steeds meer zien als leider op en naast het veld. Hij is zich goed aan het ontwikkelen en we hopen dat hij die stappen de komende jaren blijft zetten."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl