AZ legt Griffith vast

AZ legt Griffith vast

Gepubliceerd op 18 november 19, 18:05

ALKMAAR- AZ heeft jeugdexponent Iman Griffith aan zich gebonden. De zeventienjarige aanvaller, die onlangs zijn debuut in het betaald voetbal maakte, tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2022.

Griffith kwam in 2017 over van Zeeburgia. Dit seizoen is hij een dragende kracht in AZ Onder 19, waarvoor hij in zeven officiële duels al zes keer scoorde en drie assists gaf.

Debuut
Het lichtvoetige talent maakte vorige maand zijn profdebuut in de Eerste Divisie-derby tussen FC Volendam en Jong AZ. Een jaar geleden speelde hij in een oefenduel reeds zijn eerste minuten voor AZ 1.

Onverstoorbaar
In oktober werd Griffith door de AZ Jeugdopleiding uitgeroepen tot Speler van de Maand. Hij werd daarbij onder meer geprezen voor zijn onverstoorbaarheid en het voorop gaan in de strijd.

Brandenburg: 'Razendsnel aangepast'
"Iman heeft zich razendsnel aangepast aan het niveau waarnaar we bij AZ streven", zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is een atletische voorhoedespeler die uitblinkt in het bespelen van de ruimtes. Hij is ook steeds vaker beslissend in wedstrijden, werkt daar iedere dag keihard voor en heeft dit contract dus volledig aan zijn eigen inspanningen te danken. Hopelijk motiveert dit hem extra om de volgende stap richting Jong AZ en AZ 1 te zetten."

Griffith
“Dit is heel mooi”, zei Griffith na het zetten van zijn handtekening. “Ik kwam op mijn vijftiende bij AZ Onder 17. Inmiddels ben ik bezig aan mijn tweede seizoen in Onder 19 en heb ik mijn eerste minuten in het betaald voetbal gemaakt bij Jong AZ. Vorig jaar maakte ik zelfs mijn officieuze debuut in het eerste elftal en dat kwam eigenlijk heel onverwachts. Ik werk zowel binnen als buiten het veld heel hard en het is snel gegaan. Nu wil ik zo snel mogelijk aansluiten bij Jong AZ en op mijn achttiende mijn officiële debuut in het eerste maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl