AZ legt Hatzidiakos vast

Gepubliceerd op 28 januari 15, 16:59
ALKMAAR- AZ heeft woensdag verdediger Pantelis Hatzidiakos vastgelegd. Het 18-jarige talent uit de AZ Jeugdopleiding staat nu tot medio 2017 onder contract in Alkmaar. Hatzidiakos is dit seizoen aanvoerder van AZ Onder 19 en jeugdinternational van Oranje Onder 18.

“Pantelis Hatzidiakos is een talentvolle speler uit onze eigen opleiding”, reageert Earnest Stewart. “We zien het absoluut in hem zitten. Dat kwam duidelijk naar voren in januari, toen hij met de A-selectie op trainingskamp naar Portugal mocht. Pantelis is een rechtsbenige centrale verdediger met veel duelkracht. Daarnaast is hij een leiderstype. Het is nu aan hem om de stap naar het eerste elftal te maken, net zoals veel eigen jeugdspelers dat momenteel doen.”

Hatzidiakos: ‘Beloning’
“Het was voor mij altijd een droom om bij een Nederlandse club te spelen”, glundert Hatzidiakos na het ondertekenen van zijn eerste profcontract. “Het was al een apart moment toen ik voor AZ mocht spelen. Na alles wat mijn familie heeft meegemaakt - een verhuizing van Griekenland naar Nederland - is dit contract een beloning. Ik heb op trainingskamp in Portugal al even aan het eerste elftal mogen ruiken. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik er zo snel mogelijk bij kan komen.”

Afkomst
Hatzidiakos is afkomstig uit een gezin met een Griekse vader en een Nederlandse moeder. De AZ’er werd geboren in Griekenland, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Hatzidiakos bezit hierdoor zowel de Nederlandse als de Griekse nationaliteit. Hij speelde in de jeugd van Panathinaikos, waarvan AZ hem in januari 2011 overnam.

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media