AZ legt Hoedt en Roshanali tot 2015 vast

Gepubliceerd op 13 december 12, 00:00
ALKMAAR- AZ heeft donderdag de talentvolle jeugdinternationals Wesley Hoedt (18) en Raies Roshanali (17) tot de zomer van 2015 vastgelegd. Beide spelers maken al jaren deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Hoedt is een centrale verdediger; Roshanali (foto boven) speelt als middenvelder.

Hoedt is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. De linkspoot kwam als D-pupil via Reiger Boys en Hollandia terecht bij AZ. Momenteel maakt de centrale verdediger deel uit van de selectie van Oranje Onder 19.

Middenvelder Roshanali is voor het tweede jaar actief in de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam voor zijn AZ-periode uit voor Zeeburgia. Net als Hoedt is Roshanali een linksbenige speler. Zijn goede prestaties bij de Alkmaarse jeugd hebben hem dit seizoen een plaats in de selectie van Oranje Onder 18 bezorgd.

“We zijn heel tevreden dat deze twee jeugdinternationals ervoor hebben gekozen om zich verder te ontwikkelen bij AZ”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Wij willen ze graag helpen om de volgende stap richting het eerste elftal van AZ te maken. Wesley Hoedt heeft onlangs bijvoorbeeld al zijn debuut gemaakt voor Jong AZ. Tegen Willem II zaten er zeven eigen jeugdspelers bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Dat geeft aan dat we als opleidingsclub op de goede weg zijn.”

“Dit is een mooie beloning voor zeven jaar keihard werken”, reageerde Hoedt na het ondertekenen van zijn eerste profcontract. “Maar vanaf nu begint het volgende hoofdstuk: door naar de eerste selectie. Ik ben een echte AZ’er geworden en hoop bij deze club succes te behalen. Je kunt me omschrijven als een opbouwend sterke verdediger. Ik heb een prima spelinzicht en een goede trap. Daarnaast ben ik fysiek en koppend sterk.”


Roshanali: ‘Heel trots’
“Ik ben zeker heel trots”, lachte Roshanali na het tekenen van zijn verbintenis. “Vooral dat mijn familie hier bij me is op dit moment. Zij hebben me altijd gesteund. Ik ben net zeventien geworden, dus heb nog de tijd. Toch wil ik graag zo snel mogelijk bij Jong AZ of de A-selectie komen.  Mijn sterke punten zijn m’n spelinzicht, techniek en passing, waarmee ik graag spitsen vrij voor de keeper zet. Ik kan zowel controlerend als aanvallend op het middenveld spelen. Mijn trainer Reinier Robbemond prijst daarnaast mijn afstandsschot.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl