AZ legt Idrissi vast

Gepubliceerd op 17 januari 18, 17:29
ALKMAAR- AZ heeft woensdagmiddag Oussama Idrissi vastgelegd. De 21-jarige aanvaller wordt per direct overgenomen van FC Groningen. Idrissi heeft in Alkmaar een contract getekend tot de zomer van 2022.

Idrissi komt voort uit de jeugdopleiding van Feyenoord en brak door bij FC Groningen. Voor die club kwam hij in totaal tot 62 Eredivisie-duels (12 goals). Voor Jong Oranje speelde de in Bergen op Zoom geboren aanvaller zes wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

Idrissi: ‘Gelijk overtuigd’
“Ik was na het eerste gesprek met AZ gelijk overtuigd dat ik naar deze club moest gaan”, reageert Idrissi. “Daarna heb ik ook met de trainer een goed gesprek gehad over voetbal, verwachtingen en de speelstijl van AZ. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met mijn nieuwe club. Er is hier een heel goede spelersgroep en het trainingscomplex straalt een topsportklimaat uit.”

Huiberts: ‘Veelzijdige aanvaller’
“Met Oussama hebben we een zeer talentvolle en veelzijdige aanvaller aan onze selectie toegevoegd”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij heeft in de jeugd bij Feyenoord als spits gespeeld. Sindsdien heeft Oussama zicht ontwikkeld tot buitenspeler die op beide vleugels uit te voeten kan. Bij zijn vorige club én bij de nationale jeugdteams heeft hij bovendien aangetoond over scorend vermogen te beschikken.”

Rugnummer
Idrissi krijgt bij AZ rugnummer 22.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl