AZ legt Jóhannsson langer vast

Gepubliceerd op 30 mei 14, 10:29
ALKMAAR- AZ heeft het contract van Aron Jóhannsson (23) opengebroken en tot de zomer van 2018 verlengd. De clubtopscorer lag eerder nog vast tot 2017. Voor Jóhannsson is dit een opsteker richting het WK in Brazilië, waar hij gaat aantreden met de Verenigde Staten.

Jóhannsson was afgelopen seizoen 17 keer trefzeker in 32 competitiewedstrijden. In totaal staat de teller van de spits op 29 treffers in 59 officiële duels namens AZ. Hij staat sinds de winterstop van het seizoen 2012-2013 onder contract in Alkmaar. Daarvoor kwam hij uit voor Fjölnir Reykjavik (IJs) en AGF Aarhus (Den).

Stewart: ‘Jóhannsson steunpilaar’
“We zijn erg blij dat we een steunpilaar in ons elftal langer hebben vastgelegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Aron heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot dé spits van AZ. Met dit nieuwe contract willen wij hem belonen voor zijn goede prestaties. Het is knap dat hij in zijn eerste volledige seizoen direct clubtopscorer is geworden. Hopelijk blijft Aron deze lijn doortrekken, zodat hij AZ nog veel moois gaat bezorgen.”