AZ legt Johnsen vast

Gepubliceerd op 27 juli 18, 14:30
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag de Noor Bjørn Maars Johnsen vastgelegd. De 26-jarige spits komt over van ADO Den Haag en tekende in Alkmaar een verbintenis tot medio 2022. Johnsen sluit dit weekend aan bij de ploeg van John van den Brom.

ADO nam Johnsen in de zomer van 2017 over van het Schotse Hearts. In 34 Eredivisie-wedstrijden wist de Amerikaans-Noorse voetballer negentien keer te scoren. Daarmee eindigde hij als tweede op de topscorerslijst, achter Alireza Jahanbakhsh. Johnsen deed eerder ervaring op in de Noorse, Spaanse, Portugese en Bulgaarse competitie.

International
Johnsen debuteerde op 13 juni 2017 voor het Noorse elftal in een oefenwedstrijd tegen Zweden (1-1). In het oefenduel met IJsland was hij onlangs met een goal medeverantwoordelijk voor een 3-2 overwinning. Inmiddels speelde de 1,95 meter lange spits zes duels voor Noorwegen. Met het aantrekken van Johnsen komt het aantal Noren op drie in Alkmaar. De in New York geboren spits wordt bij AZ ploeggenoot van mede-internationals Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø.

Johnsen: ‘Mooie club’
“Ik ben heel blij om bij zo’n mooie club te zijn”, zei de spits na het tekenen van zijn contract. “Behalve goals maken en assists geven wil ik hier een betere speler worden. En voor het team wil ik dé targetman zijn.”

Huiberts: ‘Past perfect in profiel’
“We hebben Bjørn afgelopen seizoen bij ADO en de nationale ploeg veel aan het werk gezien”, zei Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Het is een spits die heel makkelijk doelpunten maakt. Hij heeft er bij ADO negentien gemaakt, zónder penalties. Wij denken dat hij perfect in het profiel past van de spits die wij zoeken.”

Live in actie
Wil jij Johnsen komend seizoen live in actie zien? Bekijk hier alle info over een seizoenkaart. Samen naar Victorie!

Foto's: AZ Media