AZ legt Kaandorp vast

Gepubliceerd op 11 juni 18, 16:46
ALKMAAR- AZ heeft maandagmiddag Mees Kaandorp aan zich gebonden. De twintigjarige aanvaller uit Heiloo ligt vast tot medio 2019, met een optie voor nog één seizoen. Kaandorp kwam het afgelopen jaar uit voor Jong AZ, waarvoor hij drie keer scoorde.

In de zomer van 2009 stapte Kaandorp van HSV over naar AZ Onder 12. Sindsdien doorliep de rappe rechtsbuiten diverse jeugdteams, waarna hij in oktober 2017 zijn debuut maakte voor Jong AZ in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Een kleine twee maanden later, op 3 februari 2018, maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal tegen FC Oss.

Basis
Kaandorp begon als wisselspeler aan het seizoen 2017-2018 met Jong AZ maar heeft zich vanaf de jaarwisseling in de basis gespeeld. In totaal kwam hij tot 23 optredens in de Jupiler League en wist behalve tegen FC Oss ook in de laatste twee thuiswedstrijden tegen MVV en De Graafschap het net te vinden.

Kaandorp: ‘Inzicht’
“Ik ben een rechtsbuiten met veel diepgang die ook tussen de linies kan spelen”, reageert de aanvaller. “Mijn sterkste punt? Ik heb een goed inzicht en kan ploeggenoten vrij voor de goal zetten. En als ik zelf in de zestien sta, heb ik een goed schot waarmee ik kansen kan afmaken.”

Huiberts: ‘Veel gespeeld’
“Mees kan zowel als rechts- en linksbuiten uit de voeten”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij heeft in de tweede helft van de competitie veel wedstrijden gespeeld voor Jong AZ. Daarin heeft hij aangetoond dat hij het niveau van de Eerste Divisie aankan. Hopelijk gaat Mees in de toekomst ook de volgende stap naar de A-selectie maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl