AZ legt Krul vast

AZ legt Krul vast

Gepubliceerd op 10 september 20, 16:42

ZAANSTAD- AZ heeft maandag André Krul vastgelegd. De 33-jarige keeper uit Grootschermer traint al langer mee met Jong AZ. De ervaren doelman tekent voor één seizoen en gaat in de eerste plaats een mentorrol vertolken op het trainingsveld.

In zijn loopbaan speelde Krul voor clubs van over de hele wereld, zoals in Colombia, België, Japan en Australië. Meest recentelijk was de sluitpost actief voor Alemannia Aachen. Nu keert hij terug bij de club waar het ooit als jong talent begon. “Precies twintig jaar geleden kwam ik vanuit GSV bij AZ terecht, waar Nick van Aart mijn keeperstrainer was. Dat was een droom die uitkwam en wat dat betreft heeft deze terugkeer ook een sentimentele lading.”

‘Voorbeeldfunctie’
In 2019 trainde Krul al even mee met Jong AZ, en na zijn verblijf bij Aachen sinds mei weer. Nu is hij echt terug. “Ik ga een mentorrol vertolken voor de jongere gasten en met name de keepers, onder meer op het gebied van professionaliteit en het leven als topsporter. Ik ben daarnaast fanatiek genoeg om mezelf als keeper te willen blijven ontwikkelen en geef elke dag de volle honderd procent. Dat weet AZ en daarin ziet de club voor mij een mooie voorbeeldfunctie weggelegd.”

Brandenburg: ‘Ervaringen delen’
“André kan op het trainingsveld zijn ervaringen delen met onze jonge keepers en spelers”, weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Hij is een topprof met een enorme drive om iedere dag beter te worden en gaat het trainen bij Jong AZ combineren met het ondersteunen van onze keeperstrainers bij jeugdteams. Wij geven hem zo de ruimte zich ook binnen het trainersvak te ontwikkelen.”

Beloftenduels
Krul komt vooral naar AZ voor zijn rol op het trainingsveld, maar is ook speelgerechtigd voor beloftenwedstrijden van Jong AZ. In duels met Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong Ajax geldt in de Keuken Kampioen Divisie namelijk geen leeftijdslimiet voor keepers