AZ legt Lewis en Luckassen tot 2013 vast

Gepubliceerd op 17 juni 11, 00:00
ALKMAAR- AZ heeft donderdag de talentvolle jeugdspelers Fernando Lewis (18) en Kevin Luckassen (17) tot de zomer van 2013 vastgelegd. Het huidige spitsenduo van AZ Onder 19 krijgt van de club de kans om de eerste vier weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de A-selectie mee te draaien.

Lewis maakt sinds het seizoen 2009-2010 deel uit van de AZ Jeugdopleiding. De tweebenige aanvaller uit Haarlem kwam daarvoor uit voor Ajax en HFC Haarlem. “Fernando is een creatieve aanvaller die veelal vanaf de zijkanten speelt”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart.  “Hij heeft een goede individuele actie en kan een doelpunt maken.”

Over Luckassen, die in 2009 over kwam van de amateurs van AFC zei Stewart: “Kevin is een fysiek sterke centrale spits. Hij heeft een krachtig lichaam en is moeilijk van de bal te krijgen. Kevin heeft net als Fernando aangetoond makkelijk een doelpunt te kunnen maken. We zijn blij dat we weer twee grote talenten uit de eigen jeugd hebben kunnen contracteren.”

“Ik heb heel hard voor deze kans gewerkt en moet hem nu pakken”, zei een opgetogen Lewis. “In de voorbereiding wil ik mijn best doen om de trainers van mijn kwaliteiten te overtuigen. Daarna hoop ik bij de A-selectie te mogen blijven. AZ is hopelijk mijn eerste stap richting een mooie carrière. Qua speltype ben ik te vergelijken met David Villa. Ik ben behendig met de bal en kan in een moeilijke wedstrijd zomaar scoren en het duel openbreken. Ik kan daarmee het verschil maken.”

“Ik ben ontzettend blij en wil God bedanken dat het uiteindelijk is rondgekomen met AZ”, reageerde Luckassen. “Dit is pas mijn tweede jaar bij de club. Vooral afgelopen jaar heb ik een heerlijk seizoen gedraaid. Maar ik ben er nog niet. Dit is pas het begin. Ik hoop komend seizoen een basisplaats bij Jong AZ af te dwingen. Ik ben een snelle spits die makkelijk scoort. Mijn grootste kracht is mijn sterke lichaam.”

Achter de speler Kevin Luckassen schuilt een opmerkelijk verhaal. Zijn broertjes Derrick Luckassen en Samuel Brobbey maken namelijk ook deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Daarnaast komt nog een telg van het gezin uit voor de jeugd van Ajax. “Ik hoop dat mijn contract een stimulans voor mijn drie broertjes is om hetzelfde na te streven”, zei een trotse Kevin. “Het is een droom om ooit met hen in het eerste elftal van AZ te spelen.”