AZ legt Martins Indi vast

AZ legt Martins Indi vast

Gepubliceerd op 05 juli 21, 18:28

ALKMAAR- Bruno Martins Indi blijft bij AZ. Nadat de verdediger vorig jaar al op huurbasis uitkwam in Alkmaar, heeft Martins Indi tijdens het trainingskamp in Epe een vierjarig contract ondertekend. Hij maakte maandagmiddag direct zijn opwachting op het trainingsveld.

Martins Indi doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Na zijn debuut in het betaald voetbal in 2012, stapte hij twee jaar later over naar FC Porto. In Portugal kwam hij tot 71 wedstrijden. In 2016 verhuurde de Portugese club hem aan Stoke City, dat hem één jaar later definitief overnam. Nadat de veelvuldig Nederlands international afgelopen seizoen een uitstekende indruk achterliet, maakt de verdediger de definitieve overstap naar AZ.

International
Op 15 augustus 2012 debuteerde Martins Indi in Oranje. De 34-voudig international was in 2014 een belangrijke schakel in de defensie van het Nederlands elftal, dat onder leiding van bondscoach Louis van Gaal derde werd op het WK. Tijdens dit WK verdiende hij een transfer naar FC Porto.

Martins Indi: 'Past goed bij mij'
Martins Indi over zijn keuze: “AZ is een club die goed bij mij past. De speelstijl en manier van werken spreekt mij enorm aan. Daarnaast kan ik bij AZ in de top van Nederland spelen en bovendien spelen we Europees voetbal. Ik geloof in de plannen van de club en ik voel dat ik nog veel te geven heb. Het afgelopen seizoen smaakte dan ook naar meer.”


Huiberts: 'Maakt ons sterker'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Bruno heeft afgelopen seizoen laten zien van meerwaarde te zijn voor AZ. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Daarnaast brengt hij leiderschap en veel ervaring met zich mee. Tegelijkertijd is hij heel erg gretig om te presteren. Bovendien is hij een linksbenige verdediger, waarmee wij onze opties in de defensie vergroten. Kortom, Bruno is een speler die ons sterker maakt.”


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl