AZ legt Mastoras vast

AZ legt Mastoras vast

Gepubliceerd op 15 oktober 21, 11:59

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag jeugdspeler Enoch Mastoras aan zich gebonden. De vijftienjarige verdediger van AZ Onder 18 tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2024. 

De Langedijker begon als speler bij LSVV en AFC '34. Hij stroomde in bij de AZ Voetbalschool in de Regio Alkmaar en werd daarna opgenomen in AZ Onder 12. De afgelopen jaren werkte hij zich op tot de Onder 18-selectie. Door de AZ Jeugdopleiding werd hij tweemaal verkozen tot Speler van de Maand. Dit in oktober 2018 en december 2019. 

Jeugdinternational
Begin september debuteerde Mastoras als jeugdinternational. Met Oranje Onder 17 nam hij deel aan de Syrenka Cup in Polen. Hier versloeg hij –samen met clubgenoten Erald Krasniqi en de eveneens debuterende Ilias Splinter – Noorwegen (2-0), Polen (2-2, w.n.s.) en Engeland (3-2).

Enoch Mastoras (midden) debuteerde begin september in Oranje Onder 17 als jeugdinternational. 

Mastoras: 'Glimlach op mijn gezicht'
"Dit is voor mij en mijn familie een mooie dag", vertelt Mastoras. "Sinds ik bij AZ speel wil ik hier een contract afdwingen. Ik begon als jonkie in de AZ Voetbalschool in de Regio en heb ieder jaar hard gewerkt. Bij AZ heb ik leuke mensen leren kennen die mij graag willen helpen. Als ik aan hen denk krijg ik gelijk een glimlach op mijn gezicht. Zij hebben mij geholpen mezelf als speler en als mens te ontwikkelen. Dit contract voelt als een beloning en is een mooie stap voor de rest van mijn carrière. Ik ben er super blij mee."

'Op mijn zeventiende debuteren in AZ 1'
Mastoras: "Ik heb bij AZ al veel mooie momenten meegemaakt. Kampioen worden met AZ Onder 13, in Turkije met Onder 12 de Izmir Cup winnen en doorgeschoven worden naar Onder 18 schieten me gelijk te binnen. Ook de Youth League-trip naar Azerbeidzjan was mooi om mee te maken." Voor de komende seizoenen heeft Mastoras al heldere doelstellingen. "Volgend jaar wil ik minuten maken in Jong AZ en een leider worden bij AZ Onder 18. Ook wil ik op mijn zeventiende debuteren in AZ 1."

Brandenburg: 'Veel potentie'
"Enoch is een speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij beschikt over veel aanpassingsvermogen en is inzichtelijk zowel aanvallend als verdedigend zeer sterk. Hij kan het spel lezen en is in staat situaties te voorspellen, waardoor hij 'over' heeft. Dit resulteert erin dat hij aan de bal en in het verdedigen nog betere keuzes kan maken."

'Doorpakken in de weg richting AZ 1'
"Daarnaast is hij ook technisch goed onderlegd, sterk in de duels en durft met explosieve dribbels ruimte voor zichzelf te creëren. Bij AZ en nationale teams blinkt hij al jaren uit. We zijn blij dat we de komende jaren in alle rust samen kunnen doorpakken in de weg richting AZ 1."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl