AZ legt Mees de Wit vast

AZ legt Mees de Wit vast

Gepubliceerd op 19 april 22, 21:14

ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Mees de Wit vastgelegd. De zondag 24 jaar geworden linkervleugelverdediger – die ook als linkshalf en linksbuiten uit de voeten kan – komt komende zomer over van PEC Zwolle. Hij tekent tot medio 2027 en gaat met rugnummer 34 spelen.

Mees de Wit speelde in de jeugd voor FC Weesp en Ajax, waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Na een buitenlands avontuur bij het Portugese Sporting Clube de Portugal en het Spaanse FC Orihuela keerde de linkspoot vorig jaar terug op de Nederlandse velden.

Multifunctioneel
De Amsterdammer is dit seizoen een vaste kracht bij PEC. In 23 competitiewedstrijden kwam Mees de Wit tot vier doelpunten. Hij toonde zich ook multifunctioneel: de voormalig jeugdinternational is inzetbaar op de gehele linkerflank. Onlangs stond hij in de competitiewedstrijd tegen AZ als linker centrale verdediger opgesteld.

De Wit: ‘Zie mezelf hier spelen’
“Dit voelt heel lekker”, reageert een blije Mees de Wit. “Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen. AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-4 en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt.”

Huiberts: ‘Zijn beste positie’
“Mees kwam heel positief uit de scoutingsrapporten”, zegt AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Zodoende zijn we bij hem terechtgekomen. Hij is ooit begonnen als linksbuiten en gedurende zijn carrière een paar plekjes naar achteren gegaan. Het afgelopen seizoen heeft hij bij PEC Zwolle de meeste wedstrijden als linkback gespeeld. Ik denk dat de positie van linkervleugelverdediger zijn beste positie is.”

Transfermarkt
Naast AZ waren er ook andere clubs geïnteresseerd in Mees de Wit. Huiberts: “Gedurende de periode van het vastleggen van Mees hebben we gemerkt dat een aantal clubs zich ook heeft gemeld bij zijn management. Vanaf dag één heeft hij heel duidelijk aangegeven dat hij voor AZ kiest. Dat dit de stap is die hij wil maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl