AZ legt Olij langer vast

Gepubliceerd op 10 maart 15, 17:10
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag de zelf opgeleide doelman Nick Olij langer vastgelegd. Het contract van de 19-jarige sluitpost zou komende zomer aflopen, maar is nu verlengd tot medio 2017. Olij maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-selectie, maar kwam nog niet tot een officieel debuut.

Olij kwam in 2011 van Koninklijke HFC naar de AZ Jeugdopleiding. Daar liet hij zien over veel kwaliteiten te beschikken. De keeper kwam ook uit voor meerdere Nederlandse jeugdelftallen. Zo werd hij in 2012 - samen met Thom Haye - Europees kampioen met Oranje Onder 17.

Stewart: ‘Tevreden met ontwikkeling’
“Met Nick Olij hebben we wederom een zelf opgeleid talent langer aan AZ gebonden”, sprak Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij heeft zich dit seizoen goed staande gehouden in de A-selectie en we zijn tevreden met zijn ontwikkeling. We hopen dat hij de komende jaren kan doorgroeien naar het niveau van AZ 1.”

Olij: ‘Groter en sterker'
“Sinds ik in de zomer van 2012 mijn eerste contract bij AZ tekende, ben ik groter en sterker geworden”, zei Olij na het zetten van zijn krabbel. “Verder kan ik het spel beter lezen en heb ik me verbeterd in waar het allemaal om gaat: ballen tegenhouden. Ik vind het gaaf om te zien hoe de ene na de andere spelers uit de jeugdopleiding in het eerste debuteert. Dat geeft me een stimulans. Maar ik heb de tijd, want 19 jaar is nog vrij jong voor een keeper.”

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl