AZ legt Ouwejan langdurig vast

Gepubliceerd op 03 januari 16, 09:58
ALKMAAR- AZ heeft de verbintenis van jeugdinternational Thomas Ouwejan (19) opengebroken en verlengd tot medio 2020. Het vorige contract van de middenvelder liep nog tot het eind van dit seizoen. De geboren Alkmaarder maakte onlangs zijn debuut in het eerste elftal van AZ.

Ouwejan speelt al sinds 2007 in de AZ Jeugdopleiding, nadat hij als pupil overkwam van De Foresters uit Heiloo. Dit seizoen maakt hij deel uit van Jong AZ en Oranje Onder 19. Onlangs debuteerde de middenvelder in het eerste elftal: tijdens de Europese uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao (2-2) was hij basisspeler als linkervleugelverdediger.

Huiberts: ‘Signaal’
“Het langdurig verlengen van de samenwerking met Thomas Ouwejan is een duidelijk signaal”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij heeft de potentie om een goede speler voor ons eerste elftal te worden. Thomas is een slimme voetballer met een uitstekende trap in zijn linkerbeen. Hij is een middenvelder, maar door zijn spelinzicht kan hij ook op andere posities uit de voeten. Het is nu aan hem om de komende stappen richting een basisplaats in AZ 1 te gaan maken.”

Ouwejan: ‘Fantastische stap’
“Dit is een fantastische nieuwe stap voor mij”, zegt Ouwejan over zijn contractverlenging. “De afgelopen maanden is het snel gegaan, met als hoogtepunt mijn debuut tegen Athletic Bilbao. Ik heb nu drie keer in de basis gestaan en dat smaakt naar meer. Deze contractverlenging is het bewijs dat de club het ook in mij ziet zitten. De volgende stap is om te laten zien dat ik goed genoeg ben om bij het eerste te blijven en het vertrouwen waar te maken.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook het portret dat AZ TV vorige maand maakte over Ouwejan.