AZ legt Peer Koopmeiners vast

AZ legt Peer Koopmeiners vast

Gepubliceerd op 12 juli 19, 15:41

ALKMAAR- Peer Koopmeiners heeft vrijdag zijn handtekening onder een AZ-contract gezet. De 19-jarige middenvelder uit Castricum ligt nu tot medio 2022 vast in Alkmaar. Koopmeiners maakt komend seizoen zijn opwachting in Jong AZ.

Koopmeiners belandde via Vitesse ’22 in 2009 in de AZ Jeugdopleiding. Op 12 januari 2018 maakte hij zijn debuut in het Betaald voetbal dankzij een invalbeurt bij Jong AZ tijdens een uitduel tegen RKC Waalwijk. Tot dusver speelde hij twintig Eerste Divisie-wedstrijden, waarin hij twee assists gaf.

Koopmeiners: 'Pas het begin'
“Ik ben er super blij mee”, reageert Koopmeiners op zijn AZ-contract. “Maar dit is pas het begin. Ik voetbal hier al sinds de Onder 12. Dat ik nu een beloning krijg in de vorm van een contract, is heel mooi. Het komende seizoen wil ik zo veel mogelijk minuten maken bij Jong AZ en nog meer ervaring opdoen. Mijn officieuze debuut heb ik al gemaakt voor AZ, maar nu wil ik zo snel mogelijk mijn officiële debuut maken in het AFAS Stadion.”

Huiberts: ‘Kan het niveau aan’
AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “We zijn blij dat we Peer hebben kunnen vastleggen. Hij heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie en in die wedstrijden heeft hij laten zien het niveau aan te kunnen. Peer is een intelligente speler met inzichtelijk vermogen. Vanuit zijn positie vlak voor de verdediging kan hij met zijn goede passing het spel verdelen. Het is nu aan hem om de volgende stap te maken.”

Foto's: Paoline Kruijssen / www.pkfotografie.nl