AZ legt Reus vast

AZ legt Reus vast

Gepubliceerd op 20 juli 21, 18:41

ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Beau Reus vastgelegd tot medio 2023. De negentienjarige doelman - dit seizoen overgeheveld naar de hoofdmacht - tekende in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract.

De in Alkmaar woonachtige Reus verruilde FC Volendam in 2015 voor de AZ Jeugdopleiding, waar hij begon in de Onder 15-selectie. Hij werkte zich op naar Jong AZ, waar hij afgelopen seizoen zijn profdebuut maakte. Voor de beloften kwam hij vijftien keer in actie. 

Officieus debuut
Ook zat Reus al regelmatig op de bank bij wedstrijden van AZ 1 en behoort sinds kort definitief tot de selectie. In de voorbereiding op de nieuwe jaargang maakte hij zijn officieuze debuut in een oefenduel met NEC. 

Reus: 'Weet nu wat er gevraagd wordt'
"Dit is de ultieme beloning voor het harde werken", vertelt Reus. "Vanaf het moment dat je in de AZ Jeugd speelt doe je er alles aan om het eerste team te halen. Mooi dat dit nu is gelukt. Het afgelopen seizoen heb ik bijzondere dingen meegemaakt. Ik ben bij Jong AZ gedebuteerd in het betaald voetbal, heb veel wedstrijden gespeeld en weet nu wat er gevraagd wordt op dit niveau. De komende jaren wil ik mezelf zoveel mogelijk blijven ontwikkelen, zodat ik uiteindelijk in aanmerking kom voor officiële speelminuten in AZ 1."

Huiberts: 'Ervaring opdoen'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Het is mooi dat er nu nog een Alkmaarder bij de selectie zit. Beau is een jongen uit de eigen opleiding en kan de komende jaren ervaring opdoen. We hopen dat hij zich op deze voet blijft ontwikkelen."

Foto's: AZ Media / Steven Schmitz