AZ legt Rienstra voor vijf jaar vast

Gepubliceerd op 27 augustus 15, 18:10
ALKMAAR- AZ heeft Ben Rienstra tot medio 2020 vastgelegd. Donderdag tekende hij zijn contract, nadat hij eerder al een mondeling akkoord had bereikt en de medische keuring met goed resultaat doorstond. AZ streeft ernaar om Rienstra zondag inzetbaar te hebben tegen Roda JC.

Rienstra is een product van de AZ Jeugdopleiding. De geboren Alkmaarder kwam in 2008-2009 bij de selectie van Louis van Gaal. AZ won dat seizoen de landstitel. Daarna trainde Rienstra bij de A-selectie van AZ ook nog onder Ronald Koeman en Dick Advocaat.

Heracles Almelo
In de zomer van 2010 verruilde Rienstra zijn geboortestreek voor Almelo. Bij Heracles maakte hij zijn Eredivisie-debuut. Vorig seizoen kwam de allround middenvelder uit voor PEC Zwolle, waar hij binnen korte tijd steunpilaar en uitblinker werd bij de ploeg van Ron Jans.

Stewart: ‘Leiderstype’
“We hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat we een toevoeging op het middenveld nodig hadden”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Zeker na het vertrek van Nemanja Gudelj zochten we een leiderstype. Ben Rienstra is zo’n speler. Buiten zijn voetbalkwaliteiten kan hij teamgenoten aansturen en brengt hij duelkracht met zich mee.”

Rienstra: ‘Kan niet beter’
“Ik heb altijd gehoopt dat ik weer hier kon gaan voetballen, in de buurt van mijn familie en vrienden”, reageerde Rienstra. “Het kan niet beter. Na mijn goede seizoen bij PEC Zwolle speelde er wel wat op transfergebied. Toen AZ concreet werd heb ik snel besloten om het te doen. In mijn vorige AZ-periode stond er een kampioenselftal. Mijn concurrenten waren international. Toen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Nu kom ik met veel meer ervaring terug. Ik heb er onwijs veel zin in. Het liefst had ik tegen Astra al meegedaan. Nu ga ik op de tribune zitten duimen dat we winnen.”

Video’s
Bekijk hieronder de reacties van Stewart en Rienstra op video

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl