AZ legt spits Janssen vast

Gepubliceerd op 30 juni 15, 12:00
ALKMAAR- AZ heeft Vincent Janssen (21) tot de zomer van 2019 vastgelegd. De spits van Jong Oranje komt van Almere City, waarvoor hij afgelopen seizoen 19 keer scoorde in 34 competitieduels. Janssen trainde al drie dagen mee in Alkmaar.

Janssen liet zich onlangs nog van zijn sterke kant zien tijdens het prestigieuze jeugdtoernooi van Toulon. Daar was hij namens Jong Oranje met twee goals onder meer blikvanger tegen Jong Qatar (5-1). In Toulon was hij selectiegenoot van AZ’ers Derrick Luckassen, Thom Haye en Joris van Overeem. Bij AZ treffen de jeugdinternationals elkaar wederom als teamgenoot.

Stewart: ‘Doelgericht’
“We zijn erg tevreden met de transfer van Vincent Janssen naar AZ”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij stond in de concrete belangstelling van meerdere clubs. Vincent is een beloftevolle spits, die erg doelgericht is. Zijn mentaliteit is uitstekend. Het is een knokker die alles uit zijn carrière wil halen. Bij AZ bieden wij hem de mogelijkheden om zijn potentie volop te kunnen waarmaken.”

Janssen: 'Leef voor doelpunten'
Lees hier het interview met Vincent Janssen na afloop van de eerste training op zondag.

Topscorer
Janssen kwam in de jeugd uit voor FC Oss, NEC en Feyenoord. Bij de Rotterdammers maakte hij in het seizoen 2012-2013 indruk door topscorer te worden. Die goede lijn trok hij door bij Almere City. In zijn eerste seizoen maakte hij direct 10 doelpunten in 35 wedstrijden. Vorig seizoen kwam hij dus tot 19 treffers in 34 duels.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl