AZ legt Stam langer vast

Gepubliceerd op 26 maart 15, 15:00
ALKMAAR- AZ heeft jeugdtrainer Koen Stam voor langere tijd vastgelegd. De 28-jarige oefenmeester van AZ Onder 19 heeft een contract getekend dat hem tot medio 2019 aan de club verbindt. Stam had in Alkmaar nog een verbintenis die komende zomer zou aflopen.

Stam is sinds 2012 werkzaam bij de AZ Jeugdopleiding, waar hij in zijn eerste seizoen direct kampioen werd met AZ Onder 15. De afgelopen twee jaar heeft hij AZ Onder 19 onder zijn hoede, waarmee hij tweemaal de bekerfinale heeft bereikt. Ook doet AZ Onder 19 volop mee om het landskampioenschap.

Stewart: ‘Winnaarsmentaliteit’
“We zijn onder de indruk van de ontwikkeling die Koen Stam doormaakt als trainer”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij toont aan onze talenten écht beter te maken. Voor spelers die op het punt staan naar Jong AZ of de A-selectie te promoveren, is Stam de ideale trainer. Hij weet zijn winnaarsmentaliteit uitstekend over te brengen op zijn spelers. Dat is in de laatste fase van de opleiding een belangrijk aspect.”

Stam: ‘Spelers afleveren’
“Ik ben heel enthousiast over deze contractverlenging”, zegt Stam. “Er spreekt veel vertrouwen uit. AZ is mijn club en ik voel me hier thuis. Ik heb mezelf de laatste jaren als trainer goed kunnen ontwikkelen en ook de club ontwikkelt zich continu. Ik wil de komende seizoenen zoveel mogelijk spelers afleveren aan het eerste elftal, spelers die daar tevens een meerwaarde zijn. Jonge voetballers moeten AZ zien als dé club waar zij worden opgeleid tot profvoetballer. Daaraan wil ik bijdragen.”

Profloopbaan
Stam doorliep in het verleden zelf de AZ Jeugdopleiding. De Schagenaar was van 1999 tot 2007 speler bij AZ, waar hij tot de A-selectie kwam. De voormalig verdediger speelde ook profvoetbal voor SC Cambuur, Excelsior en Telstar. Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan begon hij zijn trainerscarrière bij de jeugd van FC Volendam.