AZ legt Sugawara definitief vast

AZ legt Sugawara definitief vast

Gepubliceerd op 23 februari 20, 10:05

ALKMAAR- AZ heeft de optie tot koop in het contract van Yukinari Sugawara gelicht. De negentienjarige Japanner kwam begin dit seizoen op huurbasis over van Nagoya Grampus en wordt nu definitief naar Alkmaar gehaald. In het AFAS Stadion tekende hij een verbintenis tot medio 2025.

De veelzijdige rechtsback speelde voor AZ al vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Vijf keer verscheen hij aan de aftrap. Sugawara maakte zijn basis- en competitiedebuut tegen Fortuna Sittard en maakte direct een van zijn drie goals in dienst van AZ. Verder kwam Sugawara zeven keer uit in de Europa League, één keer in de KNVB Beker en vijf wedstrijden namens Jong AZ.

J1-League
Voordat Sugawara naar AZ kwam, speelde hij in de jeugdopleiding van Nagoya Grampus. Hier maakte hij op 24 februari 2018 zijn debuut in het eerste elftal. Dat seizoen kwam hij tot 22 optredens in de Japanse J1-League en negen in de J1-League Cup.

Jeugdinternational
Sugawara maakte op 20 maart 2017 bij Japan Onder 17 zijn debuut als jeugdinternational. Later speelde hij nog interlands voor Onder 19, Onder 20 en Jong Japan. Met het Onder 17- en Onder 20-team kwam hij daarnaast in actie op het WK voor die leeftijdscategorieën. 

Sugawara: 'Erg blij'
Bekijk hieronder de reactie van Sugawara.

Huiberts: 'Snel overtuigd'
"Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl