AZ legt Svensson vast

Gepubliceerd op 30 januari 17, 16:46
ALKMAAR- AZ heeft maandag rechtervleugelverdediger Jonas Svensson gecontracteerd. De 23-jarige Noor is afkomstig van Rosenborg BK, waar hij nog een contract had tot 2018. In Alkmaar heeft de zesvoudig Noors international een verbintenis tot de zomer van 2021 getekend.

Svensson debuteerde al als vijftienjarige in het eerste elftal van Levanger FK. Na 14 wedstrijden en 1 doelpunt verkaste hij naar Rosenborg. Voor de 24-voudig kampioen van Noorwegen speelde Svensson 228 wedstrijden, waarin hij 18 keer tot scoren kwam. In 2015 en 2016 won Svensson met Rosenborg zowel het Noorse landskampioenschap als de beker.

Interlands
Svensson doorliep alle nationale jeugdselecties van zijn land. In juni 2016 maakte de rechtsback tegen IJsland zijn debuut voor de nationale ploeg van Noorwegen. In totaal speelde Svensson tot nu toe zes interlands.

Svensson: ‘Geadviseerd door Henriksen’
“Ik heb veel positieve dingen over AZ gehoord”, zegt Svensson. “Ik ken Markus Henriksen goed en heb veel met hem gesproken. We hebben nog samengespeeld bij Rosenborg. Markus heeft me geadviseerd hier naartoe te komen, dus dat geeft me de zekerheid dat het een goede stap is. Van origine ben ik middenvelder, maar inmiddels ben ik rechtsback. Ik hou ervan mee op te komen, heb een goede pass en ben een harde werker. Ik kijk er naar uit om snel voor AZ te gaan spelen.”

Huiberts: ‘Voldoet aan profiel’
“We zijn erg blij dat we met Jonas Svensson een international hebben aangetrokken”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts, die de verdediger al sinds zijn zestiende volgt. “Voor een speler van zijn leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op zijn naam staan, plus de nodige Europese ervaring. Met zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten voldoet Jonas aan het profiel dat AZ van een rechtsback heeft. Uiteraard krijgt hij tijd om te acclimatiseren, we zijn ervan overtuigd dat hij een toegevoegde waarde voor ons elftal wordt.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl