AZ legt Vejinovic definitief vast

Gepubliceerd op 29 juni 18, 12:14
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Marko Vejinovic definitief overgenomen van Feyenoord. De middenvelder tekent in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Vorig seizoen werd de 28-jarige al gehuurd van de Rotterdammers. Vejinovic kwam door een zware knieblessure tot zeven duels.

Vejinovic doorliep de AZ Jeugdopleiding en was onderdeel van de ploeg van Louis van Gaal in het kampioensjaar 2008-2009.

Blessure
Afgelopen seizoen kwam Vejinovic zeven keer in actie voor de Alkmaarders. Op dat moment was hij de Eredivisie-speler met de meeste balveroveringen (28) op de helft van de tegenstander en was hij goed voor vier assists. Begin oktober raakte de middenvelder, uitgerekend tijdens het thuisduel met Feyenoord, zwaar geblesseerd. Vejinovic zit in de eindfase van zijn revalidatie en zal naar verwachting snel zijn rentree maken.

Vejinovic: 'Passen heel goed bij elkaar'
"Ik ben hier heel blij mee", zegt Vejinovic. "Een fantastische club waar ik het afgelopen seizoen ontzettend naar mijn zin heb gehad. We passen denk ik heel goed bij elkaar, zowel qua speelstijl als de mentaliteit. Na mijn blessure ben ik op de weg terug en het gaat harstikke goed. Het is nu optrainen, optrainen, optrainen."

Huiberts: ‘Speler met extra kwaliteiten’
“We kregen de kans om Marko definitief over te nemen en daar hoefden wij niet lang over na te denken”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is een speler met extra kwaliteiten. Tijdens zijn blessure heeft hij laten zien dat hij enorm gedreven is, nog heel erg die bewijsdrang heeft en dat hij thuis hoort op dit niveau.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl